Vémola ho vypol po siedmich sekundách. Košičan Langer prežil v Nemecku rozprávkový návrat

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vémola ho vypol po siedmich sekundách. Košičan Langer prežil v Nemecku rozprávkový návrat

Langer zniesol nemožné a napokon uspel.
Langer zniesol nemožné a napokon uspel.Oktagon MMA
Organizácia Oktagon MMA uskutočnila v nemeckom Frankfurte turnaj s poradovým číslom 57. V akcii bolo aj niekoľko bojovníkov z Česka a Slovenska.

Hlavný zápas tentokrát nebol o titule, podstatná bola atmosféra a silný príbeh. Miroslav Brož po svojom poslednom stretnutí s Tomom Crosbym vyhlásil, že sa blíži koniec jeho bohatej kariéry a rád by si zmeral sily s Christianom Eckerlinom, ktorý je nemeckou superhviezdou bojových športov. Duel vo váhe do 80 kilogramov tak bol na svete. Domáci fanúšikovia sa tešili na Eckerlina, ktorý sa vo Frankfurte predstavil po dvoch rokoch. Bývalý hokejový brankár Brož napokon vydržal do druhého kola. V ňom rozhodca zápas ukončil po tom, ako ho Nemec na zemi zasypal údermi a zvíťazil na TKO.

Odložené semifinále pyramídy Tipsport Gamechanger sľubovalo lahôdku v podobe návratu Loseneho Keitu. Keď sa nemohol zúčastniť zápasu v pôvodnom termíne pre zranenie, fanúšikovia ho hlasovaním vrátili späť do hry. Jeho súperom bol Agy Sardari, holandská jednotka ľahkej váhy a dvojnásobný šampión Cage Warriors. Duel ponúkol obrovské prekvapenie, pretože doteraz suverénny Belgičan v treťom kole za súperom zaostával, ovládol však prvé dve kolá a po fantastickom zápase postúpil do štvrťfinále.

Slovákov zaujímal návrat Pavla Langera. Dobrosrdečný Košičan v októbri pohorel v titulovom súboji proti Karlosovi Vémolovi a padol za sedem sekúnd, išlo o najrýchlejší knokaut v histórii organizácie. V zápase s osmičkou poloťažkej váhy Marcom Doussisom bol síce favoritom, no dlhšia pauza vzbudzovala otázniky.

Langer sa od začiatku musel brániť tlaku súpera, ktorý ho zasypával tvrdými údermi a bol viditeľne otrasený. Minútu pred koncom prvého kola však prišla jeho chvíľa, trafil Doussisa kolenom do tváre, následne mu uštedril viacero rán a následne ho dobil na zemi. Po prehre na KO s Terminátorom tak teraz rovnakým spôsobom zvíťazil.

"Je skvelé byť späť na víťaznej vlne. Dnešný galavečer som si užil, je mi cťou tu byť a môcť zápasiť na tak veľkej platforme. Ďakujem svojim trénerom, pretože po poslednom zápase, ktorý trval sedem sekúnd, som sa cítil zle, ale držali ma nad vodou," povedal po zápase.

Zápasnícka karta ponúkla vystúpenie ešte jedného zástupcu česko-slovenskej scény. Matouš Kohout porazil na body Islama Khapilaeva a "napravil" marcovú prehru s Legierskim, ktorý ho prinútil vzdať sa už v 1. kole a v Oktagone ho zdolal druhýkrát.

Organizácia takisto oznámila podpis zmluvy s "Mad Maxom" Cogom, ktorý bude bojovať na októbrovom turnaji vo Frankfurte pred 55-tisíc fanúšikmi na štadióne Deutsche Bank Park. Koniec kariéry oznámil v klietke Stephan Pütz.