Barcelona si poistila zlatého chlapca. Cubarsí predĺžil zmluvu o tri roky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona si poistila zlatého chlapca. Cubarsí predĺžil zmluvu o tri roky

Cubarsí ostáva v Barcelone.
Cubarsí ostáva v Barcelone.Profimedia
Len málo talentovaných hráčov zažilo v tejto sezóne taký vzostup ako Pau Cubarsí. Barcelona si je dobre vedomá potenciálu tohto 17-ročného stopéra a rozhodla sa s ním uzavrieť novú spoluprácu. Najmladší bek, ktorý kedy hral vo štvrťfinále Ligy majstrov, podpísal v katalánskom klube zmluvu do roku 2027. Výstupná klauzula je stanovená na 500 miliónov eur.

V januári Cubarsí debutoval za barcelonské áčko v Copa del Rey a odvtedy sa naňho tréner Xavi začal čoraz viac spoliehať. Len o štyri mesiace neskôr sa stal pevnou súčasťou kádra španielskeho celku. Vo štvrtok ráno sa chopil pera a podpísal profesionálnu zmluvu na ďalšie tri roky. Doteraz má na konte 29 štartov vo všetkých súťažiach vrátane tých za béčko, z toho 20 za hlavný tím.

Azda najvýraznejší výkon v Lige majstrov podal v odvetnom zápase proti Neapolu, po ktorom si vyslúžil ocenenie pre hráča zápasu. Za sebou má aj prvé kroky v španielskej reprezentácii, keď už odohral dva zápasy za výber La Roja a vo veku 17 rokov a 2 mesiace sa stal najmladším defenzívnym hráčom, ktorému sa to podarilo. Cubarsí sa spočiatku učil u katalánskeho rivala Girony a v roku 2018 zakotvil v Barcelone.