Stý zápas Kroosa za Real v Lige majstrov, katastrofálny večer anglických tímov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stý zápas Kroosa za Real v Lige majstrov, katastrofálny večer anglických tímov

Aktualizované
Manchester United opäť zlyhal.
Manchester United opäť zlyhal.Profimedia
Prestížna Liga majstrov pokračovala 3. októbra druhým kolom skupinovej fázy. Brage sa podaril dokonalý obrat proti Unionu Berlín, zatiaľ čo z troch bodov sa tešia aj hráči Realu Sociedad, Bayernu, Interu, Lens, Galatasarayu a Realu Madrid.

Skupina B

PSV - Sevilla 2:2

Prvý bezgólový polčas veľa vzrušenia nepriniesol, diváci však v druhom dejstve videli štyri presné zásahy. Holandský tím zachraňoval bod v piatej minúte nadstaveného času. Do historických análov sa zapísal Sergio Ramos. Skúsený obranca vo veku 37 rokov a 187 dní asistoval v 68. minúte na otvárací gól Gudelja, čo z neho robí najstaršieho "asistenta" v milionárskej súťaži od roku 2014, keď rovnaký kúsok zaznamenal legendárny Francesco Totti (37 rokov a 355 dní). Sevilla čelila v prvom dejstve 12 streleckým pokusom súpera bez inkasovaného gólu, najviac od súboja s Lyonom (0:0) v roku 2016.

Lens - Arsenal 2:1

Hostia odštartovali zápas sľubne, po góle Gabriela Jesusa však z pohľadu "Gunners" išlo všetko z kopca. V dueli postupne ťahali za kratší koniec, domáci otočili skóre a Arsenalu sa dokonca zranil hviezdny Bukayo Saka. Obrat domácich dokončil v 69. minúte dvadsaťročný Elye Wahi, ktorý bol aj autorom vyrovnávajúceho gólu. Investícia 30 miliónov eur sa tak vlaňajšiemu vicemajstrovi Francúzska začína vyplácať už teraz.

Skupina D

Salzburg - Real Sociedad 0:2

Salzburg do skupinovej fázy vletel s najmladšou základnou zostavou v histórii súťaže a odviezol si z Lisabonu mimoriadne cenné víťazstvo 2:0. Tomuto úspechu výrazne napomohol fakt, že prakticky celé stretnutie odohral v početnej prevahe. Veľmi dobrý výkon podal takisto Sociedad, ktorý až v závere prišiel o triumf nad Interom.

Hostia vykročili k trojbodovému zisku už v úvodnej polhodine, keď im pohodlný dvojgólový náskok zaistili Mikel OyarzabalBrais Méndez. Prvý menovaný sa v posledných štyroch zápasoch presadil už štyrikrát.

Inter Miláno - Benfica 1:0

Súboj dvoch tímov, ktoré sa stretli minulý rok vo štvrťfinále a v dvojzápase ponúkli divákom osem gólov, bolo tentokrát na hody chudobnejšie. Jediný presný zásah si na konto v 62. minúte pripísal Marcus Thuram, ktorý sa po Vieirovi (2006) a Djorkaeffovi (1998) stal len tretím francúzskym strelcom Interu v Lige majstrov.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Skupina C

Union Berlín - Braga 2:3

Nemecký celok chcel zastaviť krízu, z ktorej sa nevie dostať, prehral totiž už šesť duelov v rade. V dueli s Bragou to však spočiatku vyzeralo nádejne. Historicky prvý gól tímu z hlavného mesta v Lige majstrov strelil Sheraldo Becker, ktorý využil nádherný pas za obranu od Alexa Krála. Ten istý hráč stihol do prestávky pridať ešte jeden zásah, ten však domácim tri body nezaistil. Krátko po návrate na trávnik vyrovnal stav Bruma, na ktorého v záverečnom nadstavení nadviazal André Castro.

Hodnotenie aktérov zápasu.
Hodnotenie aktérov zápasu.Flashscore

Neapol - Real Madrid 2:3

Duel sa pre talianskeho majstra začal dobre, keď sa v 19. minúte ujal vedenia po zaváhaní Kepu Arrizabalagu. "Biely balet" však ešte do polčasu otočil zápas vo svoj prospech vďaka asistencii a presnému zásahu Bellinghama. Hoci sa "Partenopei" podarilo po zmene strán opäť vyrovnať, na zásah Federica Valverdeho už odpoveď nenašli.

Mladý Angličan sa stal tretím hráčom Realu, ktorý vo svojich úvodných dvoch dueloch v LM skóroval. Pred ním to boli Christian Karembeu (1998) a Cristiano Ronaldo (2009). Za zmienku stojí aj štatistika Viníciusa Jr., ktorý so šestnástimi zásahmi v súťaži vyrovnal rekord Roberta Carlosa a už čoskoro sa môže stať gólovo najproduktívnejším Brazílčanom v Reale. Veľký míľnik dosiahol Toni Kroos - v drese madridského celku má v milionárskej súťaži na konte už 100 zápasov.

Skupina A

FC Kodaň - Bayern Mníchov 1:2

Nemci predĺžili sériu víťazstiev v tejto fázi súťaže na úctyhodných 15 stretnutí. Severania útočným nájazdom Bavorov dlho odolávali a v 56. minúte dokázali otvoriť skóre. Mníchovčania však preukázali pevné nervy, keď po parádnej individuálnej akcii vyrovnal Jamal Musiala a následne obrat v 83. minúte dokonal Mathys Tel. Slovenský obranca Denis Vavro odohral celé stretnutie a v 90. minúte videl žltú kartu.

Manchester United - Galatasaray 2:3

Atraktívny duel mal dlho hrdinu v podobe domáceho útočníka Rasmusa Höjlunda, ktorý strelil oba góly "červených diablov". Kým na prvý dokázali Turci odpovedať jediným gólom Wilfrieda Zahu ešte pred zmenou strán, na druhý odpovedali dvakrát. Rozhodujúci úder napokon zasadil v 81. minúte Mauro Icardi, ktorý sa tak najlepším možným spôsobom vykúpil z nepremenenej penalty, ktorá predchádzala víťaznému gólu. Na ihrisku bol od 84. minúty aj navrátilec Antony, ktorého v poslednom čase obklopovali škandály.