Sme v perfektnej forme a sezónu zakončíme vo veľkom štýle, hlási Luis Enrique

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sme v perfektnej forme a sezónu zakončíme vo veľkom štýle, hlási Luis Enrique
Pokiaľ PSG získa proti Le Havre tri body, stane sa majstrom už v sobotu.
Pokiaľ PSG získa proti Le Havre tri body, stane sa majstrom už v sobotu.Reuters
Paríž Saint-Germain môže už v sobotu spečatiť majstrovský titul v Ligue 1. Keďže ho stále čaká boj aj v Lige majstrov či Francúzskom pohári, tím je podľa Luisa Enriqueho (53) v najlepšej možnej forme.

PSG - Le Havre (sobota, 21:00)

Paríž hostí v sobotu večer o zostup bojujúci Le Havre a prípadným trojbodovým ziskom si zabezpečí ligový titul, pričom do konca sezóny ešte odohrá tri zápasy. V takom prípade sa mužstvo, v ktorom pôsobí kapitán Slovenska Milan Škriniar, môže naplno sústrediť na blížiace sa semifinále Ligy majstrov s Borussiou Dortmund i finále Francúzskeho pohára proti Lyonu.

"Myslím si, že do záverečnej fázy ročníka vstupujeme v skvelej forme," zdôraznil Enrique na tlačovej konferencii.

"Nepredstavoval by som si, že tento scenár sa bude vyvíjať tak pozitívne, ale čo sa stane v budúcnosti, to sa stane. Povedal by som, že sme vo fantastickej forme v každom ohľade. Máme k dispozícii takmer všetkých hráčov. Naši priaznivci sú veľmi spokojní."

PSG chýba už iba posledný krok k spečateniu titulu.
PSG chýba už iba posledný krok k spečateniu titulu.Flashscore

"Klub má veľké ambície dosiahnuť ešte niečo. Je to naozaj atraktívny záver, na ktorý sme motivovaní. Budeme naďalej bojovať, aby sme dosiahli všetky naše ciele," uviedol 53-ročný šéf parížskej lavičky.

Dlhodobou ambíciou PSG je vyhrať Ligu majstrov a po tom, čo v predchádzajúcich dvoch sezónach sa z nej porúčali v osemfinále, sú aktuálne zverenci Luisa Enriqueho na najlepšej ceste zapísať sa do histórie.

"Je to úroveň vyspelosti. Tá je súčasťou procesu, v ktorom sa Paríž od minulého roka úplne zmenil. Týka sa to identity, cieľov, s toľkými novými hráčmi a mnohými zmenami. Bol to čas budovania. Som presvedčený, že budúci rok budeme ešte lepší," prízvukuje španielsky kormidelník.

Pokiaľ ide o súčasnosť, PSG by rád získal tretí titul za sebou domácim víťazstvom nad Le Havre, ale tréner očakáva podobný zápas, ako keď začiatkom apríla hostil Clermont z dna tabuľky a nakoniec bojoval o remízu 1:1.

"Hrajú o veľa. Bude to ťažké, pretože nám nedajú veľa priestoru. Ak však zvíťazíme, budeme korunovaní za majstrov a dosiahnuť to v Parku princov pred našimi priaznivcami by bolo perfektné. Chceme túto šancu využiť naplno," uzavrel Luis Enrique.

Paríž St. Germain má pred Monakom 11-bodový náskok. Le Havre je na zostupovej 16. priečke, jeden bod za Métami a dva pred Lorientom.