Budem hrať len štyri z piatich zápasov. Rangnick opísal, ako si Ronaldo diktoval podmienky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Budem hrať len štyri z piatich zápasov. Rangnick opísal, ako si Ronaldo diktoval podmienky

Podľa Rangnicka si Ronaldo chcel diktovať, koľko zápasov bude hrať.
Podľa Rangnicka si Ronaldo chcel diktovať, koľko zápasov bude hrať.AFP
Bývalý tréner Manchestru United Ralf Rangnick (65), ktorý v súčasnosti vedie rakúsku futbalovú reprezentáciu, s odstupom času prezradil, aké ťažké bolo skrotiť Cristiana Ronalda (39) na Old Trafford. Portugalská hviezda vraj trénerovi kládla prísne podmienky, v koľkých zápasoch bude hrať. Rangnick to uviedol v rozhovore pre nemecký denník Bild.

Ronaldo opustil Juventus v lete 2021 a vrátil sa k červeným diablom. V tom čase bol trénerom Manchestru United Ole Gunnar Solskjaer a po jeho odvolaní prevzal tím práve Rangnick. Jeho vzťahy s Portugalčanom boli napäté.

"Poviem ti, ako to urobíme. Budem hrať štyri z piatich zápasov a ty rozhodneš, ktoré to budú. Nebudem však sedieť na lavičke, ten jeden zápas si pozriem doma," citoval tréner Ronalda.

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty vynechal pod vedením nemeckého trénera, o ktorého sa momentálne zaujíma Bayern Mníchov, len päť stretov. Dva pre zranenie, dva z bližšie nešpecifikovaných dôvodov a proti Liverpoolu nehral po smrti svojho dieťaťa.

Keď potom v nasledujúcej sezóne počas novembra vyhlásil, že sa cíti zradený klubom a nemôže rešpektovať trénera Erika ten Haga, nasledoval búrlivý rozchod. Ronaldo podpísal koncom decembra 2022 dvaapolročnú zmluvu so saudskoarabským Al-Nassrom.