Úžasná príležitosť, ktorú musíme využiť. Emery chce s Aston Villou do Ligy majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Úžasná príležitosť, ktorú musíme využiť. Emery chce s Aston Villou do Ligy majstrov
Šéf Aston Villy Unai Emery, ktorý pred pár dňami predĺžil kontrakt do roku 2027.
Šéf Aston Villy Unai Emery, ktorý pred pár dňami predĺžil kontrakt do roku 2027. AFP
Unai Emery (52) vyzval Aston Villu, aby využila úžasnú príležitosť kvalifikovať sa do Ligy majstrov, keďže sa pred víkendovým kolom bude snažiť posilniť svoje postavenie v TOP 4 anglickej Premier League v dueli s Chelsea.

Aston Villa - Chelsea (sobota, 21:00)

Villa je šesť bodov pred piatym Tottenhamom v pretekoch o lukratívne miesto v budúcej sezóne Ligy majstrov. Emeryho zverenci môžu tento náskok zvýšiť na deväť bodov, keď v sobotu hostia trápiacu sa Chelsea. V nedeľu sa Spurs stretnú s vedúcim Arsenalom v prvom z troch zápasov, ktoré sú na programe.

"Pred sebou máme úžasnú motiváciu, ktorá je však aj realistická, pretože si myslím, že si teraz zaslúžime byť favoritmi na to, aby sme predpoklady naplnili," zdôraznil Emery novinárom.

Villans a ich tabuľkové postavenie.
Villans a ich tabuľkové postavenie.Flashscore

"Ešte pred mesiacom ste sa pýtali to isté: 'Či sme boli uchádzačmi o pozíciu v prvej sedmičke alebo v Lige majstrov? Vždy som hovoril to isté: 'Neboli sme'. Samozrejme, dostať sa do záveru ročníka v postavení, aké máme aktuálne, tak sa o túto šancu musíme pokúsiť," doplnil skúsený lodivod.

Villa naposledy hrala v Lige majstrov pod jej starou podobou Európskeho pohára v sezóne 1982/83. Návrat do elitnej klubovej súťaže by bol pre Emeryho obrovským úspechom vzhľadom na zložitú situáciu, ktorú zdedil po svojom predchodcovi Stevenovi Gerrardovi pri jeho príchode z Villarrealu v roku 2022.

Pohľad na ostatné výsledky.
Pohľad na ostatné výsledky.Flashscore

Emeryho zverenci bojujú aj o víťazstvo v Európskej konferenčnej lige, pričom vo štvrtok ich čaká prvé semifinále proti Olympiakosu vo Villa Parku. "Teraz sme favoritmi, ale zároveň musíme bojovať s ďalšími tímami ako Tottenham, čo bude veľmi ťažké."

"Rovnako sme v Európskej konferenčnej lige, čo je zase ďalší dôležitý krok vpred, ktorý sme urobili. Som veľmi hrdý na prácu, ktorú sme odviedli. Pridávame ďalší cieľ, snažíme sa získať miesto v Lige majstrov," uzavrel Unai Emery.