Bola to chyba brankára, vravel Gašparík. Mali sme vyhrať, je mi do plaču, priznal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bola to chyba brankára, vravel Gašparík. Mali sme vyhrať, je mi do plaču, priznal

Tréner Gašparík pri preberaní medaily za druhé miesto.
Tréner Gašparík pri preberaní medaily za druhé miesto.Šimon Pavlišin
Trnavčania na vysnívaný pohárový hetrik nedosiahli. V košickom finále 55. edície Slovnaft Cupu boli lepším mužstvom, boli aktívnejší, mali viac šancí, ale brankára Tomáša Frühwalda neprekonali. Už po 52 sekundách pritom mohli streliť dva góly. Tréner Michal Gašparík (42) sa postavil pred novinárov do mixzóny evidentne skleslý, podľa vlastných slov mu bolo až do plaču.

Odpovedá Michal Gašparík

Pocity po neúspešnom finále

"Veľmi to bolí. Ja som bol presvedčený, že sme našli recept na Ružomberok. Obetovali sme ligu, často aj s nepochopením našich fanúšikov či vás novinárov, ale my sme dali všetko do tohto jedného zápasu. Naozaj som si bol takmer istý, že ich vieme prekonať. Chalani dodržali celú taktiku fantasticky, hrali najlepší zápas s Ružomberkom, nie od prvej minúty, ale od prvej sekundy, keď sme mali prvú šancu. V 20. minúte mohlo byť finále na našej strane bez problémov o dva góly, možno o tri, keby sme boli efektívni, tak štyri. Je to veľká škoda."

Osudová chyba

"Nikdy sme neurobili "malú domov" za obdobie, keď som pri tíme, že by brankár išiel von na "malú domov", ale stalo sa to teraz s Ružomberkom. To bola úplne jednoduchá lopta, na ktoré sme sa chystali. Mali sme tam dvoch hráčov, tam nemal ísť Takáč. To nebola Šulova chyba, toto je chyba brankára. Brankára, ktorý nás sezónu čo sezónu drží nad vodou a teraz to takto vypálilo. Moment, ktorý sme v živote neurobili na tréningu ani v zápase, ani sme ho necvičili. "Taky" si možno myslel, že si loptu zoberie. Ihrisko bolo prvý polčas trochu suché, drhlo to. "Šulo" ho už nevidel, že ide proti lopte a takto sa to skončilo."

Desiaty neúspešný súboj s Ružomberkom

"Neviem, čo mám zmeniť. Za tri dni s nimi hráme znovu a ja už neviem. Chalani ukázali, ako sa s Ružomberkom má hrať. Bolo to o nás. Finále bolo extrémne nespravodlivé, takto to teraz cítim. Uvidíme, ako to bude, keď si pozriem video. Cítim, že sme toto finále mali vyhrať."

Kvantum šancí

"V prvej minúte to bola Kóšova čistá hlavička po tom, čo mal Daniel po prvých 12 sekundách šancu - aj tá sa dala lepšie vyriešiť. Potom sme tam mali ešte ďalšie tri-štyri, napríklad Procházkova strela. Vedeli sme, ako sa tam dostať, akým spôsobom kombinovať, ale nevedeli sme tam loptu jednoducho dotlačiť. V druhom polčase sme sa znovu dostávali do priestorov za vysokú defenzívnu líniu, ale triafali sme brankára. Chalani boli perfektní, dodržali všetko v defenzíve, tam sme to mali postrážené. V ofenzíve sme našli recept, tam to bolo šanca za šancou. Nejaká mala padnúť a nemalo sa stať to, čo sa stalo. Je mi z toho do plaču."

Jedným z najaktívnejších na ľavej strane bol kapitán Mikovič.
Jedným z najaktívnejších na ľavej strane bol kapitán Mikovič.Šimon Pavlišin

Séria sa skončila

"Dvadsaťtri zápasov je dosť, ale tam sa to nemalo skončiť. Mali sme v stredu jedinečnú šancu prepísať históriu, boli sme na to dokonale pripravení a aj tak nám to nevyšlo. Neviem, prečo to je. Nevyhrali sme proti nim desať zápasov, teraz znovu po najlepšom výkone, po tlaku a šanciach, keď sme si vytvárali obrovské gólové príležitosti a aj tak sme prehrali."

Pohár je doma. Čo sa bude diať, radšej nebudem komentovať, smeje sa kapitán Zsigmund

Žolíci zmenu nepriniesli

"V druhom polčase som dával žolíka Bukatu. Teraz je na nosidlách a dúfam, že nemá zlomenú nohu. Oživili sme pravú stranu, Oforiho sme dali na krídlo. Šuleka sme stiahli dole, pretože ho veľmi vykoľajil moment z prvého polčasu a vedel som, že mužstvu už nepomôže. Dali sme tam Daniela, ktorý sa z pozície krídla stiahol na krajného obrancu a mal to znovu podporovať. Nabádali sme hráčov, aby boli najmä trpezliví, že máme dosť času, že šance si vieme vytvoriť, aby sme to tam nenakopávali zbytočne. To sa aj stalo, hráči výborne kombinovali, len nám chýbalo zakončenie."

Uznanenie fanúšikov = primalá útecha

"Keď fanúšikovia hráčov vytlieskali, tak ich vytlieskali právom. Hrali naozaj výborne, hrali výborne všetci, ale vytlieskanie je veľmi malá útecha, veľmi malá. Týmto tretím finále sme mali prepísať históriu, to sa nestalo, v ďalšom už možno nebudem a nikdy to už nevrátime. Ja verím, že nás prídu povzbudiť aj na ligu. Liga bude veľmi ťažká, veľmi nám utiekla, pretože sme verili, že sa do Európy dostaneme cez pohár. Čakajú nás tri zápasy, dva z toho doma, ale teraz nás opäť čaká Ružomberok a ja neviem, čo vymyslieť."