Dva zásahy Studeniča v 12-gólovej bitke, Sýkora prispel asistenciou k výhre v play-off AHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dva zásahy Studeniča v 12-gólovej bitke, Sýkora prispel asistenciou k výhre v play-off AHL

Studenič zažil vydarený duel.
Studenič zažil vydarený duel.AFP
Aj American Hockey League sa už pred časom preklopila do svojej nadstavbovej fázy. Coachella v treťom osemfinálovom dueli predviedla so súperom pútavú prestrelku, na ktorej sa podieľal aj Marián Studenič (25). Jeho mladší krajan Adam Sýkora (19) si pripísal kanadský bod pri triumfe nad Providence Bruins.

Coachella - Calgary Wranglers 7:5

/stav série: 2:1/

Po prehre na ľade súpera a výhre v predĺžení zavítala Coachella v rámci tretieho stretnutia série s Wranglers na vlastné klzisko. Vo farbách domáceho tímu sa opäť predstavil aj Studenič, ktorého chvíle prišli v siedmej minúte druhej i tretej tretiny.

V prostrednej časti duelu upravoval na vtedajších 3:2, keď sledoval strelu spoluhráča Carricka a puk odrazený od betónu gólmana upratal do siete. V záverečnej 20-minútovke znamenala jeho strela švihom zásah na 4:3. Slovenský útočník bol následne vyhlásený za druhú hviezdu zápasu.

Posledná perióda merania síl sa premenila na poriadnu prestrelku, víťazne z nej vyšli hráči Firebirds, ktorí sa dvakrát presadili počas presilovej hry a konečnú podobu výsledku pečatili trefou do prázdnej bránky. Po 12-gólovom súboji sa tak ujali vedenia 2:1 v sérii. Ďalší domáci stret s tým istým súperom ich čaká 11. mája o 4:00 SEČ.

Víťazný duel nadstavbovej časti AHL s príchuťou individuálneho zápisu zažil aj Sýkora v drese Hartfordu. Jeho mužstvo zdolalo Providence Bruins výsledkom 3:2 po predĺžení a v sérii vedie 2:1. Mladý Slovák sa asistenciou podieľal na prvom zásahu domáceho tímu, o ktorý sa postaral Riley Nash. Práve tento kanadský útočník gólovo rozhodol aj samotný extračas.