MS v hokeji: Sklamanie nahradila radosť z narodenia syna. Čerešňák hlási: Som tu a som pripravený

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sklamanie nahradila radosť z narodenia syna. Čerešňák hlási: Som tu a som pripravený

Peter Čerešňák je pripravený pomôcť Slovensku na MS v Česku.
Peter Čerešňák je pripravený pomôcť Slovensku na MS v Česku.TASR
Smútok po prehre v dramatickom finále českej hokejovej extraligy prežíval Peter Čerešňák (31) iba chvíľu. Obrancovi Pardubíc sa totiž krátko po skončení klubovej sezóny narodil syn, a tak sklamanie vystriedala obrovská radosť.

S ňou však aj rodinné povinnosti, ktoré sa tridsaťjedenročnému bekovi podarili a tak sa mohol v pondelok pripojiť k slovenskej reprezentácii pred majstrovstvami sveta. "Rozhodovanie bolo na jednej strane jednoduché, na druhej zložité. Vedel som, že chcem ísť, no keďže sme rodili týždeň dozadu, tak som sa najprv potreboval postarať o rodinu, aby sme sa presunuli na Slovensko a všetko bolo v pohode. Nakoniec sme to stihli. Všetko zvládame, takže som mohol prísť," prezradil.

Smútok po neúspešnom finále českej extraligy tak rýchlo vystriedali krásne pocity po narodení potomka. "Človek prišiel rýchlo na iné myšlienky a emócie, takže to nakoniec dobre dopadlo," uviedol a s úsmevom odvetil aj na otázku, či nesmúti, že musí na dva týždne odísť od rodiny. "Odišiel som len včera, takže zatiaľ je to v pohode, ale uvidíme, ako to bude o pár dní. Verím však, že ja aj oni to zvládneme."

Jeden z najlepších obrancov najvyššej českej súťaže sa pridal k tímu, v ktorom je osem hráčov, ktorí si tento rok zahrali v NHL. "Kvalita je veľká. O tento šampionát bol veľký záujem, prišlo aj veľa chalanov z NHL, z čoho máme radosť. Mali sme prvý tréning pokope a zápas s USA alebo ten prvý na šampionáte napovie, ako nám to pôjde," uviedol.

Slovenskí hokejisti otvoria šampionát proti Nemecku.
Slovenskí hokejisti otvoria šampionát proti Nemecku.Flashscore

Čerešňák má za sebou dlhú sezónu. V základnej časti odohral 51 zápasov a nazbieral 37 (8+29) bodov, čo znamenalo tretie miesto v produktivite medzi obrancami. Pardubice ovládli základnú časť a prebojovali sa až do finále play-off. V siedmom strete nakoniec prehrali s Třincom 1:2 v druhom predĺžení. Slovenský bek vo vyraďovačke nazbieral v 16 dueloch 10 bodov (2+8) a bol druhý najproduktívnejší medzi obrancami.

"Bola to asi najnáročnejšia sezóna. Dlhá, Liga majstrov, Spenglerov pohár, veľmi dlhé a neúspešné play- off. Prehra v siedmom zápase v predĺžení, čo vždy mrzí. Ak sa vyhrá, človek vníma inak aj tú únavu. No skončili sme už pred týždňom, mal som voľno a mal by som byť už v pohode. Som zdravý, pripravený, som tu," zhodnotil ročník, v ktorom získal Třinec už piaty titul v českej extralige za sebou a šiesty celkovo. 

Slovensko - USA (utorok, 18:00)