Takúto ťažkú ranu som v živote nedostal, som na dne, hľadal slová kapitán Sýkora

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Takúto ťažkú ranu som v živote nedostal, som na dne, hľadal slová kapitán Sýkora

Slováci odchádzajú zo Švédska veľmi smutní.
Slováci odchádzajú zo Švédska veľmi smutní.TASR
Slovenská juniorská reprezentácia na MSJ končí už vo štvrťfinále napriek tomu, že podala veľmi dobré výkony a mala na to, aby postúpila ďalej. Štvrťfinále však skončilo rovnako ako pred rokom, prehrou v predĺžení.

Kapitán Adam Sýkora bol počas celého turnaja správnym lídrom na ľade aj mimo neho. Preto znášal vypadnutie ťažko. Jeho ročník 2004 tak na vytúženú medailu nedosiahol: "Takúto ťažkú ranu som v živote nedostal. Vrátili sme sa do zápasu, ale zase nám to ušlo v predĺžení. Som strašne na dne, pretože je to nesmierne bolestivé. Bola to naša posledná šanca a o kúsoček nám ušla," ťažko hľadal slová v rozhovore pre Joj Šport.

Slovensko - Fínsko 3:4 pp

Podobne situáciu vnímali aj ďalší hráči. "Všetci sme sklamaní. Ťažko sa to popisuje, veľmi to bolí. Dvakrát po sebe musíme zažívať takýto pocit vypadnutia v predĺžení. Bol to náš posledný turnaj v tejto partii, ale verím, že sa stretneme v mužskej reprezentácii. Netreba však vešať hlavy a ísť ďalej, zlepšovať sa. Všetko máme pred sebou," nechal sa počuť najproduktívnejší slovenský hokejista Servác Petrovský.

Výsledky Slovenska na MSJ 2024.
Výsledky Slovenska na MSJ 2024.Flashscore

Ďalší skvelý turnaj zažil brankár Adam Gajan. Napriek tomu víťazný gól Lassilu zobral na seba: "Myslím si, že sme boli lepší. Neviem, čo som robil v predĺžení, asi som zaspal. Ako keby nám to opäť nebolo súdené," nechal sa počuť.

So siedmimi asistenciami ukončil MSJ center prvej formácie Filip Mešár: "Je to pre nás obrovské sklamanie. Bol to vyrovnaný zápas. Síce sme boli v ťažkej pozícii, ale vyrovnali sme, mali sme super tempo, verili sme si. Mali sme všetko, čo by mal mať tím, ktorý chce postúpiť do semifinále, ale šťastena nám nepriala. Bohužiaľ sa zopakoval minulý rok. Celý turnaj sme boli super partia, podporovali sme sa, išli sme za svojim cieľom. Aj štvrťfinále sme odohrali dobre, no nič sa nedá robiť," hodnotil Mešár.