Kotkaniemi sa rýchlymi gólmi zapísal do histórie, Andersen v play-off ešte neprehral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kotkaniemi sa rýchlymi gólmi zapísal do histórie, Andersen v play-off ešte neprehral

Mladý útočník naštartoval víťazné ťaženie.
Mladý útočník naštartoval víťazné ťaženie.Profimedia
Fínsky útočník Jesperi Kotkaniemi (22) z Caroliny strelil v NHL dva góly počas dvoch minút a 23 sekúnd. Svojmu tímu pomohol k triumfu v zápase 2. kola play-off nad New Jersey 6:1 a Hurricanes vedú v sérii 2:0.

Kotkaniemi sa presadil v 22. minúte stretnutia a o pár chvíľ rozvlnil sieť opäť. V klubovej histórii Hurricanes/Whalers sa to rýchlejšie podarilo len Brockovi McGinnovi (2:08) a Andrejovi Svečnikovovi (2:19). "Je to dobrý pocit. Najmä keď hráte s Martinookom a Fastom, oni mi pomáhajú a dosť uľahčujú prácu. Myslím si, že sme odohrali naozaj kvalitný zápas," povedal Kotkaniemi podľa nhl.com.

Hráči Caroliny prvýkrát v dejinách klubu strelili v úvodných dvoch súbojoch série vyraďovacej časti 11 gólov, čo je najviac od roku 2003. Viac presných zásahov zaznamenalo len šesť tímov, lídrom je San Jose s 13 gólmi v roku 2014.

Obranca Jaccob Slavin získal 25. asistenciu v nadstavbe a vyrovnal zápis Rona Francisa na druhom mieste. V tejto štatistike vedie jeho súčasný spoluhráč Sebastian Aho (33 asistencií).

Frederik Andersen predviedol 28 zákrokov a stal sa tretím brankárom, ktorý zvíťazil vo svojich prvých troch play-off predstaveniach kariéry. Napodobnil Mikea Liuta (4 v roku 1986) a Curtisa McElhinneyho (3 v roku 2019). "Na začiatku sme ubránili oslabenia, čo nám pomohlo. Snažíme si užívať hokej, predviesť svoju hru a reagovať na vývoj duelu," uviedol Andersen.