Obhajca Stanley Cupu z Vegas končí po góle Čecha, Rangers na úvod porazili Carolinu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obhajca Stanley Cupu z Vegas končí po góle Čecha, Rangers na úvod porazili Carolinu

Jeden Čech sa teší z postupu, druhý smúti. Tomáš Hertl (vľavo) spoločne s Alecom Martinezom sa z play-off porúčali.
Jeden Čech sa teší z postupu, druhý smúti. Tomáš Hertl (vľavo) spoločne s Alecom Martinezom sa z play-off porúčali.Profimedia
Hokejisti Dallasu porazili v siedmom zápase série 1. kola play-off Západnej konferencie NHL hráčov Vegas 2:1, čím vyradili z hry o Stanleyho pohár tím, ktorý ho získal v uplynulej sezóne. Vo Východnej konferencii sa už začala hrať séria 2. kola.

Dallas - Vegas 2:1

/stav série 4:3 - postupuje Dallas/

Domácim triumfom 2:1 spečatil Dallas osmičku tímov, ktorá postúpila z 1. kola play-off. Rozhodol o tom gól českého útočníka Radka Faksu v čase 40:44, na ktorý už hostia nedokázali nájsť odpoveď. Gólman Stars Jake Oettinger kryl 22 z 23 striel, čo predstavuje úspešnosť zákrokov 95,65 %.

Obhajca Stanley Cupu z Vegas tak končí v play-off po tom, čo doň prenikol z poslednej postupovej pozície. Na Dallas čaká v boji o konferenčné finále Colorado, séria sa začína v noci z utorka na stredu.

NY Rangers - Carolina 4:3

/stav série 1:0/

Východná konferencia otvorila súboje 2. kola play-off, v ktorom bojujú proti sebe Rangers a Hurricanes. Newyorčania využili na úvod série výhodu domáceho prostredia, pričom už v 17. minúte viedli 3:1 po dvoch góloch a asistencii v podaní Miku Zibanejada.

Carolina zabrala, dvakrát sa dotiahla na rozdiel jediného zásahu, no bola to trefa Artemiho Panarina, ktorá bola rozdielová. Druhú dvojicu na východe tvorí Florida a Boston.