Očakávaná zmluva je podpísaná. Dahlin sa stane druhým najlepšie plateným obrancom NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Očakávaná zmluva je podpísaná. Dahlin sa stane druhým najlepšie plateným obrancom NHL

Dahlinov kontrakt bude platiť až do roku 2032.
Dahlinov kontrakt bude platiť až do roku 2032.Profimedia
Buffalo Sabres a obranca Rasmus Dahlin (23) sa dohodli na osemročnom kontrakte s celkovou hodnotou 88 miliónov dolárov, priemerne si za sezónu zarobí jedenásť miliónov dolárov.

Zmluva začne platiť od začiatku ročníka 2024/25. Švédsky bek sa pridal k triu Tage Thompson, Dylan Cozens a Mattias Samuelsson, všetci nedávno podpísali s Buffalom sedemročné zmluvy.

Dahlin v minulej sezóne napriek nízkemu veku zastával úlohu asistenta kapitána a so 73 kanadskými bodmi bol piatym najproduktívnejším hráčom Sabres. "Milujem toto mesto, tím a aj všetko ostatné," uviedol.

Hoci vynechal štyri zápasy, tak bol štvrtým najvyťaženejším hráčom celej súťaže. Zablokoval najviac striel zo všetkých hráčov v tíme. Rodák z mestečka Trollhättan sa stal jednotkou draftu v roku 2018. Odvtedy odohral už päť sezón v NHL, ale ani raz nehral v play-off.

Celkovo absolvoval 355 stretnutí, strelil 46 gólov a pridal 187 asistencií. Švédsko reprezentoval na MSJ, MS aj ZOH. Nový kontrakt Dahlina je druhým najvyšším medzi obrancami v súčasnej NHL. Rovnako jedenásť miliónov eur poberá Drew Doughty z Los Angeles Kings a ešte viac (11,5) zas Erik Karlsson, ktorý sa nedávno stal novou súčasťou Pittsburghu.

"Viem, že som zaujatý, ale vnímam ho ako jedného z najlepších na svete. Urobil obrovský pokrok a nemôžem byť na neho viac hrdý. Zároveň viem, koľko práce do toho vložil. Stále si však myslím, že sa bude ešte zlepšovať," povedal generálny manažér Kevyn Adams.