Nehoda pred úvodnými pretekmi sezóny MotoGP, Espargaro skončil v nemocnici

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nehoda pred úvodnými pretekmi sezóny MotoGP, Espargaro skončil v nemocnici

Skúsený pretekár má za sebou nepríjemné chvíle.
Skúsený pretekár má za sebou nepríjemné chvíle.Profimedia
Španielsky jazdec MotoGP Pol Espargaro (31) utrpel zranenia čeľuste, chrbta a pľúc po ťažkej havárii v piatkovom tréningu na úvodné preteky sezóny na portugalskom okruhu Portimao.

Vedenie šampionátu v aktualizovanej lekárskej správe uviedlo, že pretekár tímu GasGas Factory Racing Tech3 mal pomliaždenie pľúc, zlomeninu čeľuste a zlomený chrbtový stavec. Espargaro, ktorý bol po nehode pri vedomí, bol letecky prevezený do nemocnice v južnom meste Faro.

Lekársky riaditeľ MotoGP Angel Charte uviedol, že jazdec mal viacero úrazov, ale po neurologickej stránke bol v poriadku a nemal poranený krk.

"Je pri vedomí, bdelý a reaguje dobre. Je mierne sledovaný pre lieky proti bolesti, ktoré sme mu podali. Nohami a rukami môže hýbať úplne v poriadku, takže nie je dôvod obávať sa trvalého poškodenia chrbtice," dodal.

Španiel, ktorého starší brat Aleix jazdí za tím Aprilia Racing, bol v druhom tréningu vymrštený z motocykla a odrazil sa cez štrk do bariéry. Nehoda zastavila dianie na trati a na mieste dostal Espargaro lekársku pomoc, potom ho previezli do zdravotníckeho centra.