Ružičkovo Calgary odišlo s nádielkou, rozbehnuté Colorado s ďalšou výhrou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružičkovo Calgary odišlo s nádielkou, rozbehnuté Colorado s ďalšou výhrou

Flames inkasovali až osemkrát.
Flames inkasovali až osemkrát.Profimedia
Základná časť zámorskej profiligy je kratšia o ďalších päť stretnutí, predstavil sa v nich jediný Slovák. Adam Ružička (23) musel zniesť trpkú prehru na ľade Los Angeles Kings. Mužstvo Avalanche potvrdilo kvalitnú formu proti Chicagu.

Detroit Red Wings - Florida Panthers 2:5

Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 1:2

Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 5:0

Naštartované Colorado privítalo súpera, s ktorým doposiaľ odohralo dva súťažné duely a bilancia pred tým tretím znela 1:1. Domáci nenechali nič na náhodu, zabrali na oboch stranách klziska a hladko zvíťazili. V bránke hostiteľa sa čistým kontom prezentoval Alexandar Georgiyev, ofenzívnu činnosť si zobral na starosti trojbodový Denis Malgin (2+1).

Pre Avalanche to bol siedmy víťazný zápis z posledných ôsmich stretnutí NHL a v extrémne vyrovnanej vrchnej časti tabuľky západu im patrí štvrtá priečka, Blackhawks naďalej okupujú jednu z najhorších poizícii ligy.

Edmonton Oilers - San Jose Sharks 5:4 pp

Los Angeles Kings - Calgary Flames 8:2

K proporcionálnemu rozdeleniu síl prvej šestky Západnej konferencie prispieva aj káder Kings, ktorý hostil deviate Calgary. Svoj jasný zámer naznačil tím hostiteľa už v úvodnej perióde, štyrikrát sa presadil a neinkasoval ani raz. Tesne po polovici zápasu bol rezultát už 6:1, do konca súboja padli ešte tri presné zásahy.

S dvomi gólovými ranami a jednou asistenciou sa najproduktívnejším protagonistom stal Adrian Kempe. V drese hostí odohral takmer 10 minút slovenský útočník Adam Ružička, kanadské štatistiky si ale nevylepšil. Los Angeles tak po jednoznačnom víťazstve vytvára neustály tlak na lídra z Las Vegas.