Ďalší zranený hráč z TOP 4. Pred štartom French Open sa na zoznam pridal Medvedev

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší zranený hráč z TOP 4. Pred štartom French Open sa na zoznam pridal Medvedev

Medvedev bude čakať na presnejšie informácie o zranení.
Medvedev bude čakať na presnejšie informácie o zranení.Reuters
Pred svetovou štvorkou Daniilom Medvedevom (28) je netrpezlivé čakanie na informácie o úplnom rozsahu zranenia, ktoré ho vyradilo zo štvrťfinále turnaja v Madride. Rus sa tak pripojil k skupine špičkových hráčov, ktorí majú pred French Open problémy.

Medvedev si nechal ošetriť hornú časť pravej nohy, keď viedol nad Čechom Jiřím Lehečkom 3:2 v prvom sete a o dva gemy neskôr opäť. Set napokon prehral 4:6 a potom oznámil rozhodcovi, že nemôže pokračovať.

"Bolo to pri returne jeho podania a neviem, či som to pocítil na returne alebo pri dropsete, ale keď som sa rozbehol, chcel som počas pohybu bežať rýchlejšie a rýchlejšie a zrazu som pocítil zablokovaný bok," priblížil a pokračoval:

"Nemohol som šprintovať, ako keď si natiahnete sval alebo máte kŕč, je ťažké zistiť, čo z toho to je. Fyzioterapeuta som sa spýtal, či to pokračovaním v zápase môžem zhoršiť. Povedal: 'Ak je to natrhnutie, tak áno. Ak je to kŕč, tak nie."

"Snažil som sa hrať, no moja myseľ mi nedovolila ísť naplno. Na konci setu som si pomyslel, že ak chcem pokračovať, skúsim len šprintovať k sieti... Keď som šprintoval, cítil som bolesť. Tak som si povedal, že netreba pokračovať," dodal.

Ruský tenista je ďalším vysokopostaveným hráčom, ktorý opustil turnaj po tom, čo šampión Australian Open Sinner odstúpil pred svojím štvrťfinále proti Augerovi-Aliassimeovi pre zranenie bedrového kĺbu. Alcaraz prehral svoje štvrťfinále s Rubľovom, pričom si liečil problémy s pravým predlaktím, ktoré ho vyradili z turnajov v Monte Carle a Barcelone.

Medvedev by mal na budúci týždeň obhajovať titul v Ríme, ale povedal, že netuší, ako dlho by mohol byť mimo hry: "Normálne potrebujete čas, magnetickú rezonanciu, aby ste videli, čo to je a či je to niečo na päť dní alebo dva týždne. Zatiaľ to netuším." French Open sa začína 26. mája.