Nadal sa našiel v novej role outsidera. Je to výzva, ktorú prijímam, hlási z Ríma

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal sa našiel v novej role outsidera. Je to výzva, ktorú prijímam, hlási z Ríma

Nadala čaká turnaj Masters v Ríme.
Nadala čaká turnaj Masters v Ríme.AFP
Rafael Nadal (37) sa predstaví na treťom turnaji v rade, čo bolo vzhľadom na jeho chatrné zdravie ešte pred pár mesiacmi nemysliteľné. A hoci do ATP Masters 1000 v Ríme vstupuje ako nenasadený a v pozícii až 305. hráča svetového rebríčka, je z novej role outsidera, od ktorého sa vlastne veľmi nečaká, vraj nadšený.

V dejisku talianskeho Masters jeho 10-násobný víťaz uviedol: "Všetky zápasy sú pre mňa dnes náročnejšie, zložitejšie a nepredvídateľnejšie, než bývali. Najmä na antuke." Aj keď sa v Ríme hrá na Španielovom obľúbenom povrchu, favoritom asi nebude. "Novú úlohu a výzvu prijímam," priznal.

Vo večnom meste bude jeho prvou prekážkou belgický kvalifikant Zizou Bergs, postup teda rozhodne neberie ako samozrejmosť. "Som nadšený, že budem hrať v Ríme. Tento turnaj mi prináša veľa nezabudnuteľných spomienok," povedal Nadal, ktorý 3. júna oslávi 38. narodeniny.

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión sa nedávno vrátil na okruh po dlhej absencii a je si vedomý, že musí postupovať krok za krokom. "Bude to môj tretí týždeň takmer v rade na turné, tretí turnaj za sebou. To som nezažil už dlho, je to skvelá správa."

"Musím ďalej skúmať, či a ako budem schopný zvládať hrať každý deň. Som však šťastný za to, ako sa momentálne cítim," uviedol Nadal, ktorý nie je jediným hviezdnym hráčom s limitáciou zraneniami - v Ríme chýbajú mladé hviezdy Jannik Sinner a Carlos Alcaraz.

"Keď tlačíte svoje telo až na hranicu možností, zraníte sa. Pokiaľ hráte väčšinu roka na tvrdých kurtoch, kde sú povrchy pre telo náročnejšie, zraníte sa. To je jednoduché," vyhlásil s tým, že zranenie k tenisu patrí.

"Je to o turnajoch a o biznise. Hráči chcú zarobiť peniaze, turnaje chcú zarobiť tiež. Tieto cykly sa spájajú a túto úlohu musíme prijať, nie sa na ňu sťažovať. Alcaraz a Sinner sú mladí, budú mať veľa času dosiahnuť v Ríme mnoho úspechov," uzavrel.

Bergs - Nadal (štvrtok, 12:00)