Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Abdul-Jabbar chválil Jamesa po zlomení jeho rekordu

Abdul-Jabbar a James po zlomení historického rekordu.
Abdul-Jabbar a James po zlomení historického rekordu.Reuters
Kareem Abdul-Jabbar (75) bol priamo na zápase, v ktorom LeBron James (38) prekonal jeho rekord v počte nastrieľaných bodov v histórii NBA a svojho nasledovníka pochválil aj tým, že zlomenie rekordu označil za dôkaz jeho majstrovstva.

"Kráľ" prepísal v domácom stretnutí vo farbách Los Angeles Lakers skoro štyridsaťročný zápis: "LeBron má kariéru, ktorá jasne hovorí o tom, že chce vládnuť tomuto športu. Zo školy išiel okamžite do NBA. Už takmer dvadsať rokov je hviezdou. Každý mu musí dať kredit za to, čo dokázal a ako dlho dominuje," povedal Abdul-Jabbar.

Ten si zároveň myslí, že okrem všestrannosti pri zakončeniach, keďže sa vie presadiť akýmkoľvek spôsobom, robí Jamesa výnimočného i fakt, že dokáže robiť spoluhráčov lepšími. Aj preto získal štyri tituly.

"Pri každom víťazstve v play-off viedol tím práve LeBron. Zakaždým vyhrali vďaka nemu. Je pravým lídrom. Vždy sa snaží veci dotiahnuť do konca. Spoluhráči ho rešpektujú a nasledujú," pokračoval Abdul-Jabbar.

Napriek niekoľkým nezhodám z minulosti bolo v utorok vidieť na oboch veľký rešpekt. Po rekordnom zápise Jamesa sa stretnutie prerušilo a na palubovku prišiel aj Abdul-Jabbar: "Môcť byť v prítomnosti takej veľkej legendy, akou Kareem je, pre mňa znamená veľmi veľa," poznamenal James.

Na čele historických štatistík má 38 390 bodov a ďalšie budú ešte určite pribúdať. LeBron hrá svoju dvadsiatu sezónu v NHL a priemerne nastrieľal tridsať bodov na zápas.