Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Adrián Holešinský mení klub, bronzový medailista mieri do Česka

Aktualizované
Českú extraligu okúsi po prvý raz.
Českú extraligu okúsi po prvý raz.Profimedia
Držiteľ bronzu zo zimných olympijských hier v Pekingu a nitriansky útočník Adrián Holešinský (26) mení pôsobisko. Slovenský reprezentant mieri do českej extraligy, kde si oblečenie dres Plzne.

Ofenzívneho hokejistu uvoľnila Nitra, s ktorou sa dohodol na predčasnom ukončení zmluvy. Klub o tom informoval na svojej webovej stránke a príchod hráča už oficiálne potvrdilo aj české mužstvo .

"Klub mu vyhovel a uvoľnil ho do zahraničia, ako sme sa dohodli pred sezónou. Nikdy nie je správny čas na odchod, ale teraz zhodnotil, že to chce skúsiť," uviedol riaditeľ HK Nitra Miroslav Kováčik, ktorý si je vedomý, že Holešinský v minulosti odmietol ponuky z Fínska či práve Česka.

"Chceli sme posilniť mužstvo a vyberali sme z viacerých mien. Adrián bol našou jasnou a prvou voľbou a veľmi sme o jeho príchod stáli," povedal športový manažér Plzne Tomáš Vlasák.

"Plzeň je veľmi dobrá organizácia a som veľmi rád, že o mňa prejavili záujem. Mal som ponuky z Fínska, Švédska a Českej republiky, ale uprednostnil som Plzeň. Aj keď vidím, že ich výsledky v extralige sú kolísavé."

"Preto budem veľmi rád, ak budem môcť pomôcť k lepším výkonom a prispieť k produktivite," vyjadril sa slovenský útočník pre klubový web Plzne.

Do Nitry zamieril v roku 2020 po návrate zo zámoria, kde hrával v rámci NCAA za University of Maine a Janesville Jets. Seniorský reprezentačný dres si obliekol na majstrovstvách sveta 2021 a 2022. Súčasťou kádra bol aj pri historickom zisku bronzovej medaily v Pekingu.

Počas 113 zápasov vo farbách Nitry nazbieral 88 kanadských bodov. V uplynulej sezóne patril k pilierom mužstva pri postupe do finále a zisku striebra. V aktuálne prebiehajúcom ročníku obstál v 13 zápasoch s bilanciou 5+6.