Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ako jediná Slovenka má medailu z MS i ME. Hrašnová sa lúči s kariérou, dáva prednosť mladším

Martina Hrašnová ukončila vo veku 41 svoju aktívnu kariéru.
Martina Hrašnová ukončila vo veku 41 svoju aktívnu kariéru.TASR - Ján Krošlák
Slovenská kladivárka Martina Hrašnová ukončila profesionálnu kariéru vo veku 41 rokov. V piatok o tom informoval Slovenský atletický zväz (SAZ) na svojom webe.

Hrašnová je jediná slovenská atlétka, ktorá získala medailu na MS i ME. Na svetovom šampionáte v Berlíne 2009 vybojovala bronz, na európskom v Helsinkách o tri roky neskôr striebro. K rozhodnutiu ukončiť kariéru dospela tento rok v lete.

"Keď už bolo isté, že sa nekvalifikujem na olympijské hry v Paríži, diskutovali sme na Dukle o mojom ďalšom pôsobení vo VŠC. Keďže ani moja výkonnosť v tomto roku už nebola na dostačujúcej úrovni, usúdili sme, že bude lepšie skončiť," povedala Hrašnová v rozhovore pre SAZ.

Naposledy si zasúťažila 7. júla na Memoriáli Jozefa Cencera, ktorý bol jej prvým trénerom. "Je to aj pekné a symbolické ukončenie kariéry. Ak by toto rozhodnutie záviselo iba odo mňa, asi by som atletickú kariéru neukončila nikdy. Realita je však taká, že nastal čas dať prednosť mladším a perspektívnejším športovcom," konštatovala atlétka.

V zbierke cenných kovov jej chýba iba olympijská medaila. Najbližšie k nej bola vo finále OH v Pekingu 2008, kde obsadila 8. miesto. "Vždy som túžila po olympijskej medaile, preto ma mrzí, že ju nemám. V Pekingu som patrila k favoritkám, bola som tam v životnej forme. Asi týždeň pred štartom som si však zranila rameno."

"Bola som ešte mladá, psychicky ma to vtedy veľmi rozhodilo. S dnešnými skúsenosťami by som to pravdepodobne zvládla omnoho lepšie. Ak by som dostala šancu na jeden reparát v kariére, rozhodne by to bolo pekinské finále," dodala Hrašnová.