Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz prekvapivo nestačil na Monfilsa, Muchová titul neobháji

Alcaraz neuspel s Monfilsom.
Alcaraz neuspel s Monfilsom.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 16. augusta?

23:15 - Slovenka Tereza Mihalíková si v semifinále štvorhry na turnaji WTA 1000 Cincinnati nezahrá. Spoločne s Britkou Oliviou Nichollsovou nestačili na britsko-austrálske duo Dartová - Perezová. Za hodinu a 25 minút prehrali 1:6, 5:7.

23:06 - Mirra Andrejevová na podujatí WTA 1000 v Cincinnati zdolala svetovú päťku a finalistku posledných dvoch grandslamov Jasmine Paoliniovú 3:6, 6:3, 6:2 a zlepšila si bilanciu proti hráčkam Top 10 na 4:5. Sedemnásťročná Ruska sa prebojovala do šiesteho štvrťfinále v tomto roku a najväčšieho v kariére na najvyššom okruhu, pričom v Ohiu sa stretne so svetovou jednotkou Igou Swiatekovou (H2H 0:0).

22:50 - Aryna Sabalenková na tisícke v Cincinnati zdolala Elinu Svitolinovú 7:5, 6:2 a už na ôsmom turnaji v rade postúpila do štvrťfinále. Šampiónka posledných dvoch edícií Australian Open, ktorá od januárovej úspešnej obhajoby v Melbourne Parku čaká na ďalší titul, si o štvrté semifinále na tomto podujatí zahrá s Ruskou Ľudmilou Samsonovovou.

21:38 - Karolína Muchová vypadla ako posledná Češka na prebiehajúcom turnaji WTA 1000 v Cincinnati v druhom kole. Bývalá svetová osmička neudržala vedenie setu a napokon padla s domácou favoritkou Jessicou Pegulovou 7:5, 4:6, 2:6 a neobháji vlaňajšie finále. Američanka medzitým v Ohiu nadviazala na úspešnú obhajobu titulu spred niekoľkých dní na turnaji 1000 v Montreale a v piatok v osemfinále ešte vyzve krajanku Taylor Townsendovú.

21:20 - Casper Ruud po dvoch týždňoch opäť prehral s Félixom Augerom-Aliassimom. Zatiaľ čo neúspech vo štvrťfinále parížskej olympiády bol prekvapujúci, druhé kolo na Masters v Cincinnati sa po zdravotných problémoch dalo očakávať. Najlepší Nór histórie však dostal výprask 3:6, 1:6 a vôbec nedokázal vzdorovať. Kanaďan si neskôr v piatok zahrá osemfinále proti Jackovi Draperovi.

Zostrih zápasu.
Flashscore

21:05 - Carlos Alcaraz prekvapujúco nezvládol úvodný zápas na Masters v Cincinnati a neobháji svoju minuloročnú finálovú účasť. Šampión posledných dvoch grandslamov prehral v druhom kole 6:4, 6:7, 4:6 s Gaëlom Monfilsom, ktorý si pripísal len 15. skalp hráča TOP 5 v kariére a prvý v tomto roku. Francúzsky veterán ešte v piatok v osemfinále vyzve Holgera Runeho.

Zostrih zápasu.
Flashscore

20:35 - Alexander Zverev zdolal v osemfinále turnaja Masters v Cincinnati Pabla Carrena 7:5, 7:6 napriek tomu, že v každom sete stratil svoje podanie. Vyhral štvrtý vzájomný zápas proti bývalej svetovej desiatke, ktorá sa vracia po zranení. Šampión z roku 2021 a minuloročný semifinalista sa vo štvrťfinále stretne s domácim Benom Sheltonom alebo Fábiánom Marozsánom.

20:10 - Jannik Sinner ušetril sily na prebiehajúcom Masters v Cincinnati. Jeden z najväčších favoritov a aktuálny líder rebríčka nemusí hrať osemfinále s Jordanom Thompsonom, ktorý z turnaja odstúpil pre zranenie rebier. V ďalšom zápase má Talian šancu odplatiť prehru Andrejovi Rubľovovi, s ktorým pred týždňom na Masters v Montreale prehral vo štvrťfinále.

19:55 - Andrej Rubľov našiel recept na Brandona Nakashimu druhý týždeň po sebe a ani tentoraz mu nedovolil uhrať set. Ruský tenista, ktorý sa v posledných týždňoch postupne dostáva z krízy a pred pár dňami si zahral finále na Masters v Montreale, zvíťazil na turnaji 1000 v Cincinnati 7:6, 6:1. Vo štvrťfinále sa bývalý finalista môže stretnúť so svetovou jednotkou Jannikom Sinnerom, rovnako ako pred týždňom v Kanade.

19:40 - Iga Swiateková bez problémov vyhrala aj tretí vzájomný duel s Martou Kosťukovou. Aktuálne 21. hráčku svetového rebríčka zdolala v osemfinále na tisícke v Cincinnati dvakrát 6:2. Zahrá si o vyrovnanie svojho miestneho maxima a minuloročného výsledku. Svetovú jednotku vyzve vo štvrťfinále Mirra Andreevová alebo ďalšia hráčka TOP 10 rebríčka Jasmine Paoliniová.

19:00 - Tereza Mihalíková mala pôvodne začať hrať štvrťfinále štvorhry už o 18:00, neskôr to vyzeralo na štart o 18:45, ale podľa všetkého to nebude skôr ako o 21:15.

18:20 - S viac ako 80-minútovým oneskorením pre dážď sa začal štvrtkový program na tisíckach v Cincinnati, kde sa ešte dohrávajú zápasy 2. kola. Zrážky posunuli aj štart duelu štvorhry, kde má Slovensko zastúpenie v podobe Terezy Mihalíkovej. 

16:45 - Lukáš Pokorný sa nepozrie do finále štvorhry na challengeri 75 v poľskom meste Grodzisk Mazowiecki. Slovák na harde neuspel s Gruzíncom Aleksandrem Bakšim proti izraelsko-dánskemu štvrtému nasadenému páru Cukierman - Ingildsen za 91 minút 4:6, 6:7.

14:35 - Andrej Martin sa na antukovom turnaji ITF M15 v rakúskom Ollersbachu dostal do semifinále. Skúsený Slovák z pozície nasadenej jednotky vyradil vo štvrťfinále za hodinu a 25 minút štvrtého nasadeného Nemca Lucu Wiedenmanna 6:2, 6:4. Martin sa v boji o finále stretne s víťazom duelu medzi jednotkou pavúka Čechom Nicodom a Rakúšanom Kobierskim.

14:00 - Tenisti a tenistky si na tohtoročnom US Open rozdelia prémie z rekordnej sumy 75 miliónov dolárov (približne 68,113 milióna eur). Víťazi singlových titulov zinkasujú 3,6 milióna dolárov, čo je o 600-tisíc dolárov viac ako pred rokom. Oznámila to U.S. Tennis Association, ktorá je organizátorom štvrtého grandslamu sezóny. Turnaj sa začne v New Yorku 26. augusta. Čítajte viac.

10:25 - Slovenka Tereza Mihalíková sa pobije vo štvorhre o semifinále na turnaji WTA 1000 Cincinnati. Spoločne s Britkou Oliviou Nichollsovou budú od 18:00 čeliť britsko-austrálskemu duu Dartová - Perezová.

08:15 - Ben Shelton musel v druhom kole domáceho Masters v Cincinnati odvracať mečbal Tomása Martína Etcheverryho, aby vyrovnal svoj najlepší výsledok z roku 2022. Americký mladík zdolal argentínskeho antukára 6:7, 7:6, 6:3 a o postup do štvrťfinále sa stretne s Fabiánom Marozsánom.

08:05 - Jack Draper vyradil v Cincinnati deviateho nasadeného Stefanosa Tsitsipasa a pri debute postúpil medzi 16 najlepších. Britský mladík zvíťazil 3:6, 6:4, 7:5, hoci Grék podával na víťazstvo v treťom sete.

07:40 - Jasmine Paoliniová zvládla svoj zápas v rámci US Open Series a v Cincinnati postúpila medzi 16 najlepších. Talianka, ktorá na nedávnej olympiáde v Paríži získala zlato vo štvorhre, vyradila Anastasiu Potapovovú 7:6, 6:3. O obhajobu vlaňajšieho štvrťfinále si zahrá proti Mirre Andrejevovej.

07:35 - Karolína Plíšková nestačila na tínedžerku Mirru Andrejevovú na WTA 1000 Cincinnati Open a v generálke pred US Open vypadla v druhom kole. Češka prehrala ich úvodný vzájomný zápas za necelú hodinu a pol 2:6, 3:6 a z US Open Series odchádza s negatívnou bilanciou 2:3.

07:30 - V Cincinnati sa pre dážď nedohralo niekoľko večerných zápasov. Dvaja z hlavných favoritov, zlatá medailistka z Paríža Čeng Čchin-wen a Carlos Alcaraz, si na postup do ďalšieho kola musia počkať. Číňanka je jeden gem od víťazstva proti Poľke Magdalene Frechovej a bude podávať, zápas Španiela s Gaëlom Monfilsom bol prerušený v tajbrejku druhého setu.