Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz s Nadalom sú vo štvrťfinále, Swiateková pokračuje v neporaziteľnosti

Hviezdne duo robí fanúšikom na parížskej antuke naďalej radosť.
Hviezdne duo robí fanúšikom na parížskej antuke naďalej radosť.AFP
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 30. júla?

23:05 - Daniil Medvedev vyhral suverénne aj druhý zápas na olympijských hrách v Paríži a skompletizoval osemfinálové obsadenie. Najlepší ruský tenista zdolal v druhom kole Sebastiana Ofnera dvakrát 6:2 a o štvrťfinále sa stretne s Félixom Augerom-Aliassimom (H2H 7:0).

22:40 - Sebastian Korda v úvodnom zápase na turnaji vo Washingtone zdolal Cristiana Garína 6:3, 6:2 a zabezpečil si postup do osemfinále. Štvrtý nasadený bude čeliť lepšiemu z austrálskeho derby medzi Thanassi Kokkinakisom a Aleksandarom Vukičom.

Zostrih zápasu.
Flashscore

22:29 - Tenisoví bohovia zrejme nechcú, aby Andy Murray ukončil kariéru. Bývalý líder rebríčka a trojnásobný grandslamový šampión hrá svoj posledný turnaj na olympijských hrách v Paríži a vo štvorhre po boku Daniela Evansa odvrátil už sedem mečbalov, päť v úvodnom kole a dva v nasledujúcom. V druhom kole Briti zdolali Belgičanov Sandera Gilleta a Jorana Vliegena 6:3, 6:7, 11:9 a zahrajú si štvrťfinále.

21:00 - Iga Swiateková vyhrala na antuke už 22 zápasov v rade a v areáli Roland Garros 24 zápasov za sebou. Svetová jednotka a najväčšia favoritka prebiehajúceho olympijského turnaja zdolala v osemfinále Xiyu Wang 6:3, 6:4 a vo štvrťfinále sa stretne s Danielle Collinsovou.

20:03 - Španielski tenisti Carlos Alcaraz a Rafael Nadal sa prebojovali do štvrťfinále štvorhry na olympijskom turnaji v Paríži. V 2. kole vyradili holandské duo Tallon Griekspoor, Wesley Koolhof 6:4, 6:7 (2), 10:2. Ich súpermi v boji o semifinále bude štvrtá nasadená americká dvojica Austin Krajicek, Rajeev Ram.

18:22 - Maria Sakkariová sa v posledných mesiacoch zase trápi a chuť si nenapraví ani na olympijských hrách v Paríži. Grécka reprezentačná jednotka prehrala v osemfinálovom, takmer trojhodinovom súboji s Martou Kosťukovou 6:4, 6:7, 4:6. Ukrajinka bude v debute pod piatimi kruhmi pokračovať štvrťfinálovým duelom proti Chorvátke Donne Vekičovej (H2H 0:1).

18:10 - Barbora Krejčíková je poslednou českou singlovou nádejou na tohtoročnom olympijskom antukovom turnaji v Paríži. Úradujúca wimbledonská šampiónka v osemfinále po takmer trojhodinovej bitke vyradila Jelinu Svitolinovú 7:6, 2:6, 6:4, napriek tomu, že vo všetkých troch setoch prehrávala o brejk. O možnosť zabojovať minimálne o bronzovú medailu a semifinále si Češka zahrá proti Slovenke Anne Karolíne Schmiedlovej (H2H 0:0).

17:55 - Martin Kližan potvrdil úlohu favorita, keď v 1. kole challengeru 75 v českom Liberci porazil domáceho držiteľa divokej karty Jakuba Nicoda 6:3, 6:1 po hodine a 24 minútach. Slovák musel ešte predtým zvládnuť dvojkolovú kvalifikáciu, teraz ho bude v 2. kole už hlavnej fázy čakať buď nasadená jednotka Hugo Dellien z Bolívie, alebo ďalšia divoká karta z Česka, Dalibor Svrčina.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

17:13 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová zvíťazila v osemfinále tenisovej dvojhry na olympijských hrách nad Taliankou a štvrtou nasadenou Jasmine Paoliniovou 7:5, 3:6, 7:5 a postúpila už medzi osem najlepších. Duel v obrovských horúčavách, ktoré v Paríži dosahovali 36 stupňov Celzia, trval dve hodiny a 31 minút. Čítajte viac.

16:32 - Aj druhý český zástupca má za sebou koniec na olympiáde. Stále iba 18-ročný Jakub Menšík nestačil pri premiére pod olympijskými kruhmi v druhom kole na parížskej antuke na deviateho nasadeného Tommyho Paula 3:6, 1:6. Američan sa v osemfinále stretne s domácim Corentinom Moutetom (H2H 0:0).

16:07 - Tomáš Macháč zakončil aj druhý štart vo dvojhre na olympijských hrách už v druhom kole. Rodák z českého Berouna prehral 3:6, 5:7 s nasadenou trojkou Alexandrom Zverevom, ktorý obhajuje zlato z Tokia 2021.

15:18 - Čeng Čchin-wen doslova vydrela postup do štvrťfinále olympijských hier v Paríži. Svetová sedmička a finalistka tohtoročného Australian Open v druhom sete zlikvidovala mečbal, dvakrát returnovala na udržanie sa v zápase, aby napokon zdolala Emmu Navarrovú po troch hodinách a 12 minútach boja 6:7, 7:6, 6:1. O účasť v semifinále bude usilovať proti lúčiacej sa Angelique Kerberovej (H2H 0:1).

14:33 - Danielle Collinsová absolvuje v Paríži prvé a zároveň posledné olympijské hry. Američanka, ktorá tento rok ukončí kariéru, zdolala v osemfinále na antuke v areáli Rolanda Garrosa Kolumbijčanku Camilu Osoriovú 6:0, 4:6, 6:3. Vo štvrťfinále môže naraziť na svetovú jednotku a najväčšiu favoritku Igu Swiatekovú, ak Poľka zvládne duel so Wang Si-jü.

14:08 - Svetová dvojka Coco Gauffová zakončila singlové pôsobenie na olympijských hrách v Paríži, kde zažila premiéru, prekvapujúco už v osemfinále. Bývalá finalistka French Open na obľúbenej parížskej antuke podľahla Donne Vekičovej 6:7, 2:6, hoci viedla 5:2 a mala aj tri setbaly. Chorvátka, ktorá si vylepšila maximum pod piatimi kruhmi, sa vo štvrťfinále stretne buď s Mariou Sakkariovou, alebo Martou Kosťukovou. Čítajte viac.

13:37 - Angelique Kerberová sa stále nechce rozlúčiť s úspešnou kariérou. Bývalá svetová jednotka a trojnásobná grandslamová šampiónka hrá na olympiáde svoj posledný turnaj a je už vo štvrťfinále, keď v osemfinále porazila Leylah Fernandezovú 6:4, 6:3. Jej ďalšou súperkou bude Emma Navarrová alebo Čeng Čchin-wen.

11:24 - Novak Djokovič sa po víťazstve v súboji tenisových legiend nad Rafaelom Nadalom rozhodol, že po olympijských hrách v Paríži nepoletí na turnaj ATP do Montrealu. Tridsaťsedemročný Srb účasť zrušil, o čom informovali kanadskí organizátori. Podujatie Masters sa začína o týždeň a je prípravou na posledný grandslam sezóny US Open.

11:00 - Martin Kližan uspel v dvojkolovej kvalifikácii na challengeri 75 v českom Liberci, v utorok sa tak predstaví v 1. kole. Súperom Slováka bude najskôr od 14:35 domáci držiteľ divokej karty Jakub Nicod. Oboch hráčov delí iba 23 miest v rebríčku ATP (Kližan 358., Nicodd 335.), ale favoritom bude slovenský veterán.   

09:20 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová sa postarala o jedno z pondelkových tenisových prekvapení, keď v 2. kole olympijskej dvojhry vyradila 14. nasadenú Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiovú 6:4, 6:4. V utorok (najskôr od 13:30) však bude čeliť úplne inému kalibru, jednej z najlepších hráčok ostatných mesiacov, jasnej favoritke a zároveň štvorke turnajového pavúka - Jasmine Paoliniovej z Talianska. Čítajte viac.

08:10 - Američan Reilly Opelka hrá len na treťom turnaji od návratu po zranení, ale úvodný zápas vo Washingtone zvládol. Bývalý 17. hráč sveta otočil duel s Austrálčanom Jamesom Duckworthom a po víťazstve 6:7, 7:5, 6:4 postúpil do druhého kola. O vyrovnanie vlastného miestneho maxima bude hrať s ďalším Austrálčanom Jordanom Thompsonom.

05:28 - Emma Raducanuová odštartovala časť sezóny na amerických betónoch víťazstvom vo Washingtone. Britka štartujúca vďaka divokej karte zdolala v prvom kole ôsmu nasadenú Elise Mertensovú v troch setoch 6:2, 3:6, 6:4. O vyrovnanie miestneho maxima z roku 2022 bude hrať s víťazkou domáceho derby medzi Peyton Stearnsovou a Clervie Ngounoueovou.

05:07 - Bývalá víťazka US Open Sloane Stephensová už tri mesiace nevyhrala dve stretnutia v rade a krízu neukončí ani na domácom turnaji vo Washingtone. Bývalá svetová trojka prehrala v americkej metropole s krajankou Amandou Anisimovovou 3:6, 5:7, ktorá tak nadviazala na úspešnú kvalifikáciu.

01:10 - Denis Shapovalov zdolal v prvom kole turnaja ATP 500 vo Washingtone v dueli dvoch bývalých hráčov TOP 10 Roberta Bautistu Aguta 6:1, 6:4 a postúpil do druhého kola. O vyrovnanie miestneho maxima bude Kanaďan hrať so šiestym nasadeným Adrianom Mannarinom, ktorý tento rok vyhral len osem zápasov.

Shapovalov porazil Bautistu.
Flashcore