Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Americká rozlúčka argentínskeho kanoniera, Higuaín: Sen sa skončil

Derniéru si odkrútil v MLS.
Derniéru si odkrútil v MLS.Profimedia
Argentínsky futbalový útočník Gonzalo Higuaín (34) má za sebou posledný súťažný zápas v kariére. Odohral ho v rámci osemfinále americkej MLS.

Lúčenie s futbalovou kapitolou malo pre Higuaína jemne trpkú príchuť, jeho Miami podľahlo súperovi z New Yorku City a vypadlo z play-off americkej najvyššej súťaže.

"Sen sa skončil. Začína nový život. V hlave sa mi objavujú spomienky zo 17 rokov trvajúcej kariéry. Odchádzam šťastný. Opúšťam to, čo som miloval najviac, no moje svedomie je čisté. Teším sa na to, čo príde ďalej," povedal 34-ročný hráč na tlačovej konferencii po skončení duelu.

Higuaín zanechal za sebou výraznú stopu v Reale Madrid, s ktorým získal tri tituly. V jeho drese zaznamenal 107 gólov v 190 dueloch. Potom sa presunul do Neapola, kde odohral 104 zápasov a pripísal si 71 presných zásahov.

Následne si obliekol dres Juventusu Turín a dvakrát dosiahol na talianske double. Tretím pôsobiskom búrliváka v tamojšej krajine bolo AC Miláno, odkiaľ si na chvíľu odkočil do londýnskej Chelsea.

Po ďalšej sezóne u Starej dámy smerovali jeho kroky za oceán, kde počas troch rokov hájil logo klubu Inter Miami. Vo farbách argentínskej reprezentácie sa predstavil 75-krát a nastrieľal 31 gólov. V roku 2014 nastúpil vo finále majstrovstiev sveta a o rok neskôr i vo finále Copa America.