Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti po vyhratej bitke: Snažil som sa nič nevymýšľať

Ancelotti po vyhratej bitke: Snažil som sa nič nevymýšľať
Ancelotti po vyhratej bitke: Snažil som sa nič nevymýšľaťProfimedia
Jules Koundé (23) z Barcelony a Luka Modrič (37) z Realu Madrid boli jedni z prvých aktérov, ktorí po slávnom El Clásicu rozprávali o svojich pocitoch.

Francúz bol sklamaný z výsledku a domnieval sa, že jeho Barcelona, napriek prehre 1:3, nehrala zle. Chorvát bol, naopak, po upevnení líderskej pozície La Ligy viac než spokojný. Tréner víťazov Carlo Ancelotti tiež prezradil, čo pomohlo Realu získať všetky tri body.

Domáci futbalisti majú za sebou perfektný deň. Na svojom trávniku, pred svojími fanúšikmi a s takmer dokončenou prestavbou štadióna Santiago Bernabéu si tím pripísal výhru, ktorá by mohla určiť ďalší vývoj v La Lige. 

Góly Karima Benzemu, Federica Valverdeho a Rodryga boli pre Madrid slušnou vzpruhou. Aktuálne sa najviac očakáva, že prvý menovaný si v pondelok v Paríži prevezme Zlatú loptu. Jeho spoluhráč Luka Modrič mu na konci zápasu pogratuloval.

"Všetci vieme, ako to so Zlatou loptou dopadne. Za Karima sme veľmi radi a dúfame, že vyhrá. Zaslúži si to za všetko, čo dokázal a stále dokazuje," objasnil chorvátsky stredopoliar.

Štatistiky zápasu Real Madrid - Barcelona

Modrič, ktorý taktiež patril k najvýraznejším postavám duelu, prehlásil, že Real Madrid je s výsledkom viac ako spokojný. Zároveň uznal, že tím sa v záverečnej časti súboja trápil.

"Víťazstvo a aj predvedená hra nás teší. Chceme sa poďakovať fanúšikom za atmosféru, ktorú vytvorili. Vedeli sme, že príde chvíľa, keď sa budeme trápiť. Barcelona dobre drží loptu a vtedy musíte brániť dôraznejšie. To sme urobili. Smerom dopredu sme boli presvedčiví. Podľa môjho názoru sme odohrali skvelý zápas." 

Nálada v kabíne Realu je pozitívna. Vďaka tomuto výsledku majú "Los Blancos" na konte už deväť stretnutí bez prehry. Barcelona utrpela prehru, ktorá je z emocionálneho hľadiska pre mužstvo obrovskou ranou.

Tabuľka La Ligy.
Tabuľka La Ligy.Flashscore

"Sme veľmi sklamaní. Nemyslím si, že sme hrali zle, ale v prvom polčase sme zlyhali v prechodovej fáze. Keď Real nemá loptu, vyzerá, že sa trápi, ale následne dá dva góly. Musíme sa z toho poučiť," povedal Jules Koundé, obranca hostí.

Základom úspechu je sebadôvera

Carlo Ancelotti odhalil taktiku, ktorá doviedla Real Madrid k výhre v El Clásicu. Tréner najprv uviedol, že tím si veril a vďaka svojmu pokoju dosiahol dobrý výsledok. "Veľmi sme si verili, s loptou i bez nej," myslí si.

Okrem toho Ancelotti povedal, že Éder Militao bol rozdielovým mužom v obrane. Brazílčan dostal Roberta Lewandowskeho pod tlak a znemožnil mu viesť útoky "Blaugranas." 

"Nepripravoval som tím vyložene na Lewandowskeho, ale Militao si viedol výborne. Kontrolovali sme hráčov medzi líniami a prvé dejstvo bolo veľmi dobré," dodal.

Nakoniec sa Talian vrátil k marcovej prehre 0:4, keď sa pokúsil upraviť niektoré časti systému. Výsledkom tohto nápadu bola vysoká porážka, ktorá takmer spôsobila krízu v strede sezóny. "Tentoraz som sa snažil nevymýšľať a jednoducho som hráčov postavil na ich miesto," uzavrel lodivod víťazného celku.