Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Antetokounmpo zažiaril v Orlande, Jokič prepísal históriu triple double

Grék mal v rukách taktovku duelu.
Grék mal v rukách taktovku duelu.Profimedia
Deväťzápasový program NBA priniesol až štvoricu basketbalistov so 40 a viac získanými bodmi. Hviezdou noci bol krídelník Giannis Antetokounmpo, ktorý zostrojil výhru Milwaukee.

Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 105:114

Po víťaznej 271-bodovej prestrelke s Pacers si hráči San Antonia pripísali ďalšie víťazstvo. 76ers aj napriek štyridsiatim bodom Joela Embiida neuspeli ani na tretí pokus v aktuálnom ročníku NBA - na konte majú len prehry.

Indiana Pacers - Detroit Pistons 124:115

Orlando Magic - Boston Celtics 120:126

Otvorenie novej sezóny zachytilo vo výbornej forme Jayson Tatuma z mužstva Celtics. V prvom zápase sa o post najproduktívnejšieho hráča ešte podelil so spoluhráčmi, no v ostatných dvoch prípadoch si tento titul uchmatol pre seba.

Počas súboja s Orlandom nastrieľal až tretinu z celkového počtu bodov svojho tímu a na palubovke strávil takmer 38 minút.

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 96:128

Miami Heat - Toronto Raptors 112:109

Milwaukee Bucks - Houston Rockets 125:105

Kým v úvodných dvoch meraniach síl sa Antetokounmpo na svoje pomery len zahrieval, tak proti Rockets to už rozbalil naplno. Ku 44 nastrieľaným bodom pridal aj 12 doskokov a tri asistencie.

Grécky krídelník odohral ani nie 28 minút, no napriek tomu sa do štatistík duelu zapísal najjasnejším písmom a režíroval druhú výhru Bucks.

Dallas Mavericks - Mephis Grizzlies 137:96

Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 122:117

Po triple double proti Warriors zaznamenal Nikola Jokič rovnaký zápis aj v stretnutí s Grizzlies. Srb potiahol Nuggets za úspechom svojimi 19 bodmi, 16 doskokmi a 13 asistenciami.

Pre 27-ročného pivota to bolo už 78. triple double v kariére a v historických tabuľkach sa týmto počinom zaradil na šiestu priečku k Wiltovi Chamberlainovi.

Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 109:111

Štvrtým do partie basketbalistov so štyrmi desiatkami bodov je Paul George. Skúsený 32-ročný a 203 centimetrov vysoký Američan sa prezentoval aj poltuctom doskokov a totožným počtom asistencií.