Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Antukový kráľ Nadal sa definitívne lúči. Majiteľ 22 grandslamových titulov oznámil koniec kariéry

Nadal sa rozlúčil so svojou bohatou kariérou.
Nadal sa rozlúčil so svojou bohatou kariérou.Gao Jing / Xinhua News / Profimedia
Rafaela Nadala (38) už na turnajoch vídať nebudeme. Antukový kráľ, ktorý pozbieral 22 grandslamových vavrínov, bol svetovou jednotkou a dosiahol nespočetné množstvo úspechov, oznámil na sociálnych sieťach definitívny koniec kariéry. Španielskeho veterána a člena legendárnej Big Three postihlo na začiatku minuloročnej sezóny vážne zranenie bedra, po ktorom sa už nikdy nevrátil do bývalej formy.

Ešte v úvodnej polovici sezóny 2022 bol Rafael Nadal na výslní, keď ovládol prípravnú akciu v Melbourne, Australian Open, päťstovku v Acapulcu a milované podujatie French Open. Lenže potom nasledovala séria zdravotných problémov a po vážnom zranení bedra už to nikdy nebol ten Rafa, ktorého sme mohli vídať na kurtoch zhruba 20 rokov.

Posledné zdravotné patálie, ktorých má na konte za celú svoju kariéru značné množstvo, musel vyriešiť operáciou. Rok 2023 uzavrel už po Australian Open, kde si zranenie privodil, a po približne ročnej pauze sa odhlasoval z jedného turnaja za druhým a odohral len 19 súťažných zápasov.

"Bolo to ťažké rozhodnutie, ale myslím, že je správny čas ukončiť kariéru. Mám za sebou pár ťažkých rokov, zvlášť tie dva posledné," uviedol Nadal, ktorého experti odpisovali pre problémy s kolenami už pred mnohými rokmi a predpovedali mu skorý koniec. Jeden z najväčších bojovníkov v tenisovej histórii napriek bohatej histórii zranení vydržal, a to oveľa dlhšie.

Definitívne zbohom dá svojim fanúšikom a celému tenisovému svetu na novembrovom finálovom turnaji Davisovho pohára na domácej pôde v španielskej Málage. Finálové boje štartujú 19. novembra a Španielsko sa hneď v prvý deň stretne s Holandskom. Nadal už pred niekoľkými týždňami prisľúbil účasť a tiež to, že bude dobre pripravený svojej krajine pomôcť.

Posledný súťažný duel absolvoval na konci júla v milovanom areáli Rolanda Garrosa. V druhom kole olympijského turnaja jasne prehral s neskorším šampiónom Djokovičom.