Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arbitráž vysvetlila skrátenie Pogbovho trestu: Nešlo o úmyselný doping

Pogbov trest sa znížil na 18 mesiacov.
Pogbov trest sa znížil na 18 mesiacov.Profimedia
Športový arbitrážny súd (CAS) skrátil francúzskemu futbalistovi Paulovi Pogbovi (31) trest zákazu činnosti zo štyroch rokov na 18 mesiacov. Podľa odborníkov nešlo totiž o úmyselný doping. Dôvody svojho rozhodnutia v pondelok arbitrážny súd oznámil na svojej webovej stránke.

Pogba, majster sveta z roku 2018, mal pozitívny test na testosterón pri náhodnej dopingovej kontrole minulý rok 20. augusta po ligovom zápase Juventusu proti Udine, do ktorého nezasiahol. Podľa vyhlásenia CAS Francúz uviedol, že zakázaný liek DHEA užil na predpis lekára na Floride.

"Pán Pogba bol ubezpečený, že lekár, ktorý tvrdil, že lieči špičkových športovcov z USA a zo zahraničia, je kompetentný a vie, čo pre pána Pogbu znamená Svetový antidopingový kódex. Prípad posudzovalo niekoľko odborníkov a väčšina dôkazov poskytnutých pánom Pogbom nebola v rozpore," uviedol arbitrážny súd, ktorého verdikt sa stal verejným v piatok.

"Porota CAS však rozhodla, že pán Pogba nebol bez viny a ako profesionálny futbalista mal byť za daných okolností obozretnejší." V súčasnosti tridsaťjedenročný Paul Pogba dostal vo februári od talianskeho športového súdu štvorročný dištanc, proti ktorému sa odvolal. Na základe rozhodnutia CAS sa môže vrátiť k futbalu v marci. V Juventuse má bývalý najdrahší futbalista sveta zmluvu do roku 2026.