Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Duplantis vyhral štvrtýkrát Diamantovú ligu, Denny pripravil Bugára o rekord mítingu

Duplantis opäť zvíťazil.
Duplantis opäť zvíťazil.TOM GOYVAERTS / BELGA MAG / Belga via AFP
Svetový rekordér v skoku o žrdi Armand Duplantis (24) vyhral štvrtýkrát za sebou Diamantovú ligu. V piatkovom finále skočil 611 cm, ale švédsky atlét sa tentoraz nepokúsil prekonať vlastný svetový rekord. Diskár Matthew Denny (28) zlepšil austrálsky rekord na 69,96 metrov a prvýkrát po 40 rokoch pripravil bývalého československého reprezentanta Imricha Bugára o rekord mítingu v Bruseli.

Duplantis potvrdil, že v sektore skoku o žrdi nemá konkurenciu. Na víťazstvo mu stačili úspešné pokusy vo výške 562 a 592 centimetrov, medzitým sa v trinástich stupňoch krčil na lavičke v zimnej bunde. Potom si nechal zvýšiť hodnotu nového rekordu mítingu a hneď na prvý raz vlastné maximum z minulého roka zlepšil o centimeter. Následne súťaž dokončil.

Diskár Denny predviedol v prvej sérii svoj životný pokus. Priblížil sa na štyri centimetre k hranici 70 m a o dva centimetre pripravil majstra sveta z roku 1983 Bugára o najlepší výkon v histórii. Jeho výkon už nikto neprekonal a Denny tak obhájil diamantovú trofej.

Julien Alfredová zo Svätej Lucie potvrdila pozíciu olympijskej víťazky v behu na 100 m. Zvíťazila v čase 10,88. Jej najväčšou súperkou tentoraz nebola Američanka Sha'Carri Richardsonová, ktorá skončila ôsma za 11,23, ale Britka Dina Asher-Smithová. Tá dobehla o štyri stotiny druhá. Najrýchlejším šprintérom bol Jamajčan Ackeem Blake, ktorý sa ako jediný dostal na stovke pod desať sekúnd. Triumfoval časom 9,93.

Diamantovú trofej v behu na 400 m získala olympijská víťazka Marileidy Paulinová. Reprezentantka Dominikánskej republiky vyhrala finálový beh v čase 49,45.