Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Forsterová stotinu od semifinále 100 metrov prekážok, rozhodovať musel fotofiniš

Aktualizované
Forsterová sa medzi 24 najlepších bežkýň tesne nedostala.
Forsterová sa medzi 24 najlepších bežkýň tesne nedostala. Profimedia
Slovenská atlétka Viktória Forsterová (22) tesne nepostúpila na OH v Paríži do semifinále na 100 m prek. Vo štvrtkovom prvom opravnom behu, tzv. repasáži, obsadila 3. miesto časom 12,88 s a nezmestila sa medzi dvojicu postupujúcich. Na prienik medzi 24 najlepších jej chýbala jediná stotina sekundy.

Dvadsaťdvaročnej Forsterovej nevyšli v stredu na Stade de France podľa predstáv rozbehy, keď v piatom skončila časom 13,08 až na šiestej priečke. Mala však ešte druhú šancu v repasáži, ale ani z nej sa do piatkového semifinále neprebojovala.

O postup bojovala do poslednej chvíle, no napokon ju po fotofiniši o stotinu sekundy predstihla Maayke Tjin-A-Limová z Holandska (12,87). Prvý opravný beh vyhrala Marione Fourieová z Juhoafrickej republiky (12,79).

"Je to veľká škoda, veľmi som chcela postúpiť, tá stotinka ma veľmi mrzí. Na druhej strane som vďačná, že som mohla na olympijských hrách štartovať v takejto silnej konkurencii. Vedela som, že to bude náročné, ale aj to, že na to mám. Potrebovalo si to iba všetko sadnúť. Ten hore má asi pre mňa niečo lepšie ako semifinále na olympiáde, takže ja si na to počkám a dúfam, že to bude stáť za to. Som na seba nesmierna hrdá, že robím to, čo ma baví a ide mi to. Teraz som síce trošku smutná, ale zároveň veľmi šťastná," uviedla finalistka tohtoročného európskeho šampionátu v prvej reakcii pre STVR.

Výsledky 1. repasáže behu na 100 metrov prekážky žien.
Výsledky 1. repasáže behu na 100 metrov prekážky žien.Flashscore

Forsterová by sa do semifinále dostala, ak by vo štvrtok aspoň vyrovnala svoje sezónne maximum na tejto trati 12,83 s. Jej slovenský rekord z vlaňajšej univerziády má hodnotu 12,72 s. V repasáži sa v troch behoch bojovalo o zvyšných šesť miesteniek do semifinále.

Olympijská debutantka Forsterová už v Paríži absolvovala aj stovku, v ktorej obsadila po rozbehoch konečnú 47. priečku.