Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gajanová na slovenský rekord myslela, mala naň natrénované. Finále jej však nepriniesol

Gabriela Gajanová po dobehnutí semifinále na 800 metrov.
Gabriela Gajanová po dobehnutí semifinále na 800 metrov.Profimedia
Slovenskej atlétke Gabriele Gajanovej (24) nestačil k postupu do finále behu na 800 m na OH v Paríži ani nový slovenský rekord 1:58,22 min, ktorý zlepšila po 37 rokoch. V druhom semifinálovom behu obsadila 6. priečku a nedostala sa medzi dvojicu postupujúcich priamo, ani medzi dve bežkyne postupujúce časom. V konečnom hodnotení jej patrilo 11. priečka.

Doterajšie slovenské maximum držala od roku 1987 Gabriela Sedláková, ktorá v Berlíne zabehla 1:58,40. Gajanovej osobný rekord mal doteraz hodnotu 1:58,78 a dosiahla ho pred rokom v septembri v Bellinzone.

Gajanová sa v rýchlom parížskom behu držala so súperkami zhruba do méty 250 m pred cieľom, keď jej začali unikať. V cieľovej rovinke ešte zabojovala, no už sa jej žiadnu súperku predstihnúť nepodarilo. Ako prvá dobehla v druhom semifinále Etiópčanka Tsige Dugumová časom 1:57,47 min.

Semifinálové výsledky.
Semifinálové výsledky.Flashscore

Gajanová vyrovnala umiestnenie Lucie Klocovej, ktorá obsadila v Pekingu na 800 m taktiež 11. miesto. "Bolo to rýchle. Mrzí ma, že nevyšlo finále, ale teší ma, že som prekonala národný rekord, ktorý dlho odolával. Na rekord som myslela, mala som na neho dobre natrénované i na lepšie časy. Snažila som sa držať čela pretekov, vyviesť sa a zabojovať na posledných metroch, no dnes to bolo ťažké," priznala úradujúca vicemajsterka Európy pre STVR.