Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

So sezónnym maximom Forsterová spokojná nebola, na stovke obsadila 47. miesto

Aktualizované
Forsterová v Paríži zostáva, ešte ju čaká disciplína 100 m prekážky.
Forsterová v Paríži zostáva, ešte ju čaká disciplína 100 m prekážky.TASR
Slovenská bežkyňa Viktória Forsterová (22) chcela dosiahnuť vo svojej olympijskej premiére osobné maximum na hladkej stovke. Najlepší čas v prebiehajúcej sezóne v hodnote 11,44 sekundy jej nestačil v rozbehoch na postup medzi 27 semifinalistiek, celkovo skončila 47. Prekonanie "osobáku" by jej tesne zabezpečilo priamy postup o dve stotiny.

Forsterová bola vo svojom behu šiesta so stratou 0,17 sekundy na tretiu Leah Bertrandovú z Trinidadu. Tá dosiahla o stotinu horší čas než osobné maximum slovenskej šprintérky (11,26). Forsterová si vytvorila "osobák" vlani na mítingu P-T-S, na banskobystrických Štiavničkách vtedy prekonala 55-ročný národný rekord Evy Gleskovej z OH 1968 v Mexiku.

"Mám zmiešané pocity. S časom nie som spokojná, ale je najlepší v sezóne, takže asi to je dobré. Som rada, že som mala možnosť pretekať aj na stovke. Myslím, že bolo v mojich silách bežať rýchlejšie, no nepretavila som to v behu, čo ma mrzí. Čakajú ma ešte prekážky, budem vedieť, čo robiť," povedala pre STVR jediná atlétka na hrách, ktorá absolvuje kombináciu najkratšieho šprintu i prekážok.

Vo svojom rozbehu skončila Forsterová šiesta, celkovo sa umiestnila na 47. mieste.
Vo svojom rozbehu skončila Forsterová šiesta, celkovo sa umiestnila na 47. mieste.Flashscore

V stredu ju čaká stovka cez prekážky. Na tú podľa vlastných slov už veľa nenatrénuje, no v nasledujúcich štyroch dňoch zrejme nebude mať čas ani na voľnejší program. "Ešte neviem, musíme si to s trénerkou naplánovať. Určite sa však budem udržiavať a koncentrovať na prekážky," uviedla Forsterová. Predpokladala, že po olympijskej premiére z nej opadnú tlak a nervozita, ale nakoniec sa nedostavili vôbec.

"Mám za sebou prvý štart na olympiáde a mohla by som povedať, že si vezmem do prekážok uvoľnenosť. Dnes som sa však cítila naozaj dobre, vôbec som nemala stres a bolo to super. Už len rýchlejšie nohy a aby to dobre dopadlo," dodala Forsterová pre TASR.

Konkrétnu ambíciu do prekážok, na ktorých získala takmer presne pred rokom zlato na Svetových univerzitných hrách FISU v čínskom Čcheng-tu, prezradiť odmietla. Vtedy dosiahla výkon 12,72 sekundy, zaistila si miestenku na prvé OH a vytvorila národný rekord. Takýto výkon by na tokijských hrách stačil na piate miesto vo finálovom behu.