Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hviezdna exhibícia: Duplantis a Warholm si to v Zürichu rozdajú v šprinte na 100 metrov

Duplantis na OH v Paríži zlepšil svoj vlastný svetový rekord.
Duplantis na OH v Paríži zlepšil svoj vlastný svetový rekord.AFP
Svetový rekordman v skoku o žrdi Armand Duplantis (24) a historicky najrýchlejší pretekár na 400 metrov prekážok Karsten Warholm (28) sa stretnú v behu na sto metrov. Exhibičný súboj je naplánovaný na 4. septembra, uskutoční sa teda v predvečer mítingu atletickej Diamantovej ligy v Zürichu.

Stovku ani jeden z hviezdnych atlétov nebehá. Warholm má z roku 2017 osobný rekord 10,49 s, Duplantis má najlepší výkon 10,57 sekundy s mierne nepovolenou podporou vetra 2,1 metra za sekundu z roku 2018, keď bol ešte na strednej škole. Švédsky fenomén je známy tým, že mu k rekordným pokusom pomáha rýchly rozbeh. "Neviem, kto je lepší, ale verím si. Mám dobrú šancu," povedal švédskej televízii SVT.

Olympijský šampión z Tokia Warholm, ktorý na OH v Paríži dobehol druhý za Američanom Raiom Benjaminom, má s behom ako takým viac skúseností. "Vyzval ma k tomuto súboju a musel som to prijať," poznamenal pre nórsku televíznu stanicu NRK. Dodal, že prehra od žŕdkara by pre neho bola trochu zahanbujúca.

Hlavný program tradičného mítingu Welklasse v Zürichu je naplánovaný na 5. septembra. O deň skôr sa vedľa šprintérskeho súboja Duplantis vs. Warholm uskutoční aj súťaž v skoku o žrdi žien, ktorá bude na vlakovej stanici.