Ázijská kapitola sa skončila. Tarkovič už nie je trénerom reprezentácie Kirgizska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ázijská kapitola sa skončila. Tarkovič už nie je trénerom reprezentácie Kirgizska

Spolupráca Tarkoviča s Kirgizskom nemá pokračovanie.
Spolupráca Tarkoviča s Kirgizskom nemá pokračovanie.Profimedia
Pôsobenie Štefana Tarkoviča (51) vo futbalovom národnom tíme Kirgizska sa uzavrelo. Tamojší futbalový zväz potvrdil, že slovenský kouč končí vo funkcii reprezentačného trénera.

Zmluva medzi Kirgizskom a Tarkovičom bola podpísaná do 30. júna 2024. Vedenie futbalového zväzu sa v súvislosti so záverom funkčného obdobia rozhodlo ukončiť spoluprácu. Spolu s ním odchádza aj celý trénerský tím.

Prezident zväzu Kamchybek Tashiev sa stretol so všetkými členmi štábu na čele s Tarkovičom. "Počas stretnutia šéf zväzu vyjadril od seba a celej futbalovej komunity krajiny úprimné poďakovanie za profesionálnu prácu, naplnené očakávania a dôveru, ktorá viedla k želaným výsledkom," uvádza sa vo vyhlásení.

Bývalý lodivod národného mužstva Slovenska sa stal hlavným trénerom Kirgizska 24. apríla 2023. Jeho lavičke šéfoval v 19 dueloch s bilanciou 6 výhier, 4 remíz a 9 prehier. Na januárovom Ázijskom pohári získal v základnej skupine v konkurencii Saudskej Arábie, Thajska a Ománu len jeden bod.

Asistentom Tarkoviča bol krajan Karol Praženica, na poste kondičného trénera pôsobil Martin Rusnák. V pozícii ho teraz nahradí Maksim Lisitsyn, doterajší kormidelník reprezentácie do 23 rokov, ktorý má skúsenosti aj s vedením kirgizského mužstva U20.