Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Badosová do finále vo Washingtone. Tisícka v Toronte bez Swiatekovej i ďalších TOP hráčok

Swiateková sa nezúčastní na tisícke v Toronte.
Swiateková sa nezúčastní na tisícke v Toronte. Reuters
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 3. augusta?

23:00 - Paula Badosová sa na päťstovke vo Washingtone dostala do štvrtého finále, prvého od januára minulého roka. Bývalá svetová dvojka si v semifinále poradila s domácou Caroline Dolehideovou 6:3, 6:3. O obhajobu svojej neporaziteľnosti sa vo finále stretne so svojou najlepšou kamarátkou a nasadenou jednotkou Arynou Sabalenkovou alebo Mariou Bouzkovou.

21:35 - Taliansky tenista Lorenzo Musetti získal na olympijskom turnaji v Paríži bronzovú medailu v mužskej dvojhre. V sobotňajšom dueli o tretie miesto zdolal v pozícii jedenástky "pavúka" trinásteho nasadeného Kanaďana Felixa Augera-Aliassima 6:4, 1:6, 6:3. V súboji o olympijské zlato sa v nedeľu popoludní na parížskej antuke stretnú turnajová jednotka Srb Novak Djokovič a druhý nasadený Španiel Carlos Alcaraz.

18:38 - Duo Slovákov Miloš Karol - Tomáš Lánik neuspelo vo finále štvorhry na antukovom challengeri 75 v českom Liberci, keď nestačilo na domácu dvojicu Jonáš Forejtek - Michael Vrbenský 5:7, 7:6, 4:10.

18:20 - Čeng Čchin-wen vyhrala finále ženského olympijského turnaja v Paríži. Svetová sedmička zdolala Donnu Vekičovú 6:2, 6:3, nadviazala na skalp svetovej jednotky Igy Swiatekovej a pre Čínu získala prvú medailu v singlových súťažiach. Porazená Chorvátka získala pre svoju krajinu najcennejší kov vo dvojhre. Čítajte viac.

17:17 - Slovenský 41-ročný deblista Igor Zelenay bol blízko k triumfu vo štvorhre na antukovom turnaji ITF M25 v rumunskom Pitesti. Spoločne s Čechom Janom Jermarom dotiahli finále do tretieho skráteného setu, ale nakoniec podľahli brazílskemu duu Saraiva Dos Santos - Tosetto 5:7, 7:5, 7:10.

15:48 - Česi Tomáš Macháč, ktorý v piatok vyhral mix, a Adam Pavlásek skončili na olympijských hrách v Paríži vo štvorhre mužov na štvrtom mieste. Vo finálových bojoch nenašli recept ani na druhý nasadený americký pár, keď v súboji o bronz prehrali s Taylorom Fritzom a Tommym Paulom 3:6, 4:6.

15:42 - Slovenka Anika Jašková prehrala finále štvorhry na antukovom podujatí ITF W15 v slovinskej Rogašskej Slatine, keď s Češkou Karolínou Vlčkovou nestačili na holandsko-českú dvojicu De Zeeuwová - Kovačková 6:4, 4:6, 7:10.

14:11 - Matthew Ebden a John Peers zlikvidovali vo finále olympijských hier v Paríži stratu setu a brejku a po premenení štvrtého mečbalu získali zlaté medaily. Austrálčania po dvoch hodinách a štyroch minútach porazili najvyššie nasadených Američanov Austina Krajiceka a Rajeeva Rama 6:7, 7:6, 10:8. Austrália získala najcennejší kov na tomto podujatí po 28 rokoch, keď v Atlante 1996 kraľovali Todd Woodbridge a Mark Woodford.

11:37 - Slovenská dvojica Miloš Karol - Tomáš Lánik uspela v semifinále štvorhry challengeru 75 v českom Liberci, keď porazila domáce duo Barnát - Duda hladko za hodinu a minútu 6:3, 6:2. Finále by mali Slováci odohrať ešte v sobotu, súpera sa dozvedia po skončení druhého semifinále

08:30 - Poľka Iga Swiateková sa odhlásila z budúcotýždňového turnaja WTA 1000 v Toronte. Svetová jednotka rozhodnutie odôvodnila únavou pre náročný program. V piatkovom zápase o 3. miesto vo dvojhre na olympijskom turnaji v Paríži zdolala Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovú hladko 6:2, 6:1 a získala bronz.

Päťnásobná grandslamová šampiónka uviedla, že si potrebuje oddýchnuť. "S ľútosťou oznamujem, že pre celkovú únavu spôsobenú uplynulými týždňami na kurte musím odstúpiť z turnaja v Toronte. Pre nabitý program v súvislosti s tohtoročnými olympijskými hrami a zmenou povrchu potrebujem viac času na oddych a regeneráciu, aby som bola v dobrom zdravotnom stave a na čo najlepšej úrovni na konci sezóny," uviedla Swiateková podľa AFP.

Na turnaji sa nepredstaví ani štvrtá nasadená Kazaška Jelena Rybakinová, ktorú stále trápi akútny zápal priedušiek, pre ktorý nemohla hrať v Paríži. Z podujatia sa odhlásili aj piata Talianka Jasmine Paoliniová, ôsma Grékyňa Maria Sakkariová, deviata Američanka Danielle Collinsová, osemnásta Češka Markéta Vondroušová a aj nasadená dvadsaťšestka Francúzka Caroline Garciová.

Na tisícke v Toronte bude chýbať viacero elitných hráčok.
Na tisícke v Toronte bude chýbať viacero elitných hráčok.Flashscore

06:10 - Andrej Rubľov zohral vo štvrťfinále turnaja ATP 500 vo Washingtone duel dvoch trápiacich sa hráčov, ale nenašiel spôsob, ako poraziť Francea Tiafoeho. Najvyššie nasadený hráč prehral s domácim zástupcom 4:6, 6:7. Týmto víťazstvom Tiafoe zabezpečil domáceho finalistu, keďže sa v semifinále stretne s krajanom Sebastianom Kordom (H2H 3:2).

01:59 - Sebastian Korda zdolal na päťstovke vo Washingtone Jordana Thompsona 6:4, 6:2, štvrtýkrát v tejto sezóne postúpil do semifinále a pokračuje v ceste za iba druhým titulom (Parma 2021). O druhé finále v aktuálnej sezóne a prvé v kariére na podujatí väčšom ako ATP 250 zabojuje s krajanom Francesom Tiafoem (H2H 2:3).

01:15 - Kanaďan Denis Shapovalov bol vo štvrťfinále turnaja ATP 500 vo Washingtone diskvalifikovaný. Keď jeho súper Ben Shelton získal v tajbrejku druhého setu mečbal, bývalý desiaty hráč sveta nahnevane švihol raketou a niečo zakričal na diváka, ktorý na neho predtým pokrikoval. Rozhodca potrestal Shapovalova za nešportové správanie a zápas sa pre Američana skončil za stavu 7:6 (7:5), 6:6 (6:3).

Shapovalov bol diskvalifikovaný.
Flashscore

00:26 - Marie Bouzková odohrala vo Washingtone prvé kariérne štvrťfinále na podnikoch WTA 500 a bez problémov zdolala tínedžerku Robin Montgomeryovú 6:3, 6:1. Rodáčka z Prahy, ktorá pri debute v americkej metropole zdolala už tri domáce hráčky, si zahrá druhé tohtoročné semifinále, v ktorom sa o finále stretne s Arynou Sabalenkovou.