Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Badosová zastavila Kasatkinovú, Mihalíková do osemfinále Wimbledonu, Pohánková do hlavnej

Badosová zabojuje iba o svoje druhé štvrťfinále na grandslamoch.
Badosová zabojuje iba o svoje druhé štvrťfinále na grandslamoch.AFP
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 5. júla?

22:20 - Svetová jednotka Jannik Sinner mal v druhom kole prebiehajúceho Wimbledonu veľké problémy s krajanom a bývalým finalistom Matteom Berrettim, ale v nasledujúcom zápase nedal šancu Miomirovi Kecmanovičovi. Srbského súpera deklasoval 6:1, 6:4, 6:2 a postúpil do osemfinále. Tam sa minuloročný semifinalista a úradujúci šampión Australian Open stretne s Denisom Shapovalovom alebo Benom Sheltonom.

21:45 - Slovenka Mia Pohánková uspela v piatok vo finále dievčenskej kvalifikácie Wimbledonu, keď porazila Nemka Valentinu Steinerovú hladko 6:2, 6:1, a prebojovala sa do hlavnej fázy. Tá sa začína už v sobotu, pričom nasadenou jednotkou je iná Slovenka - Renáta Jamrichová.

21:32 - Donna Vekičová hrala na trávnatých dvorcoch päť finále a raz triumfovala, no vo Wimbledone je v osemfinále len druhýkrát v kariére a bude bojovať o prvé štvrťfinále na posvätnej londýnskej tráve. Chorvátka zdolala v treťom kole po takmer troch hodinách (2:53) semifinalistku januárového Australian Open Dajanu Jastremskú 7:6, 6:7, 6:1 a v osemfinále vyzve Paulu Badosovú (H2H 0:0).

20:30 - Piatkový program na tohtoročnom Wimbledone výrazne narušil dážď, tenisti sa na vonkajšie kurty vrátia v sobotu. Zatiaľ čo všetky zápasy ženskej dvojhry sa po presunutí duelu medzi Donnou Vekičovou a Dajanou Jastremskou kurt č. 1, ktorý je vybavený zaťahovacou strechou, dohrajú, mužská dvojhra bude v piatok poznať len štyroch postupujúcich do osemfinále.

20:21 - Emma Raducanuová zdolala v treťom kole Wimbledonu svetovú deviatku Mariu Sakkariovú 6:2, 6:3 a pripísala si len druhý skalp hráčky TOP 10. Bývalá šampiónka US Open sa tretíkrát v kariére prebojovala do druhého týždňa grandslamového turnaja, pričom na domácom majori si bude chcieť vylepšiť maximum proti kvalifikantke Lulu Sunovej (H2H 0:0). Čítajte viac.

19:25 - Coco Gauffová stratila na ceste do svojho tretieho wimbledonského osemfinále len 10 gemov. Svetová dvojka si v treťom kole poradila 6:4, 6:0 s domácou senzáciou a kvalifikantkou Sonay Kartalovou. O prvé štvrťfinále v All England Clube bude usilovať proti krajanke Emme Navarrovej (H2H 1:0). Čítajte viac.

18:35 - Piatkový program vo Wimbledone už druhýkrát narušil dážď. Všetky zápasy pod holým nebom sú prerušené, tenisti sa vrátia na kurty najskôr o 19:00 nášho času. Pokračuje sa jedine pod zatiahnutou strechou na dvoch najväčších kurtoch. 

18:29 - Carlos Alcaraz mohol obhajobu vlaňajšieho triumfu vo Wimbledone ukončiť už v treťom kole. Úradujúci šampión sa však vzchopil v pravý čas a napokon zdolal trápiaceho sa Francesa Tiafoea 5:7, 6:2, 4:6, 7:6, 6:2. Čítajte viac.

17:54 - Grigor Dimitrov sa po roku opäť dostal do osemfinále Wimbledonu. Zatiaľ čo v 2. kole musel otáčať stav 0:2 na sety, v tom nasledujúcom ani raz nezaváhal na podaní a zdolal veterána Gaëla Monfilsa 6:3, 6:4, 6:3. 

17:18 - Madison Keysová si piatykrát v kariére zahrá v osemfinále Wimbledonu a stále môže obhájiť minuloročnú štvrťfinálovú účasť. Američanka v treťom kole zdolala Martu Kosťukovú 6:4, 6:3, pričom bývalá svetová sedmička ďalej vyzve aktuálnu sedmičku renkingu Jasmine Paoliniovú (H2H 1:0).

17:12 - Španielka Paula Badosová zastavila neporaziteľnosť Darje Kasatkinovej po skalpoch Češiek Karolíny Muchovej a Brendy Fruhvirtovej. Rusku, ktorá vyhrala posledných sedem zápasov na tráve, vyradila v treťom kole Wimbledonu po výsledku 7:6, 4:6, 6:4, čím vyrovnala svoje maximum v All England Clube.

16:40 - Tereza Mihalíková postúpila do osemfinále štvorhry Wimbledonu, keď s Britkou Oliviou Nichollsovou porazili za hodinu a desať minút poľsko-americký pár Magda Linettová/Peyton Stearnsová 6:2, 6:0.

16:19 - Lulu Sunová musela v druhom kole wimbledonskej kvalifikácie odvracať mečbal Gabriely Knutsonovej, ale o týždeň neskôr sa dostala do osemfinále najslávnejšieho turnaja. Dvadsaťtriročná Novozélanďanka stále nadväzuje na skalp členky TOP 10 Čeng Čchin-wen, keď v treťom kole v dvoch tajbrejkoch vyradila jej krajanku Lin Zhu.

16:16 - Emma Navarrová na tretí pokus našla recept na Dianu Šnajderovú, čím jej zastavila sériu siedmich víťazstiev na trávnatých dvorcoch. Američanka zvíťazila v 3. kole Wimbledonu 2:6, 6:3, 6:4 a už tretíkrát si vylepšila maximum na londýnskej tráve. 

15:43 - Tommy Paul sa aj pri treťom štarte v hlavnej súťaži Wimbledonu prebojoval do tretieho kola, keď bez problémov prekonal vlaňajšieho osemfinalistu Alexandra Bublika 6:3, 6:4, 6:2, čím vyrovnal maximum v All England Clube.

15:39 - Jasmine Paoliniová zaznamenala prvé víťazstvá v hlavných súťažiach najvyššieho okruhu na tráve len v predchádzajúcom týždni a teraz zbiera prvé triumfy na Wimbledone. Finalistka nedávneho French Open, ktorá prežíva životnú sezónu, v treťom kole zdolala 7:6, 6:1 Biancu Andreescuovú a tretíkrát v tomto roku i v kariére postúpila do druhého týždňa grandslamového turnaja.

12:34 - Zapotil sa v prvom sete, potom však hladko dokráčal k postupu do semifinále. Jozef Kovalík porazil na antukovom challengeri v nemeckom Karlsruhe domáceho Rudolfa Mollekera 7:6, 6:2, pričom celý duel trval 84 minút, z toho úvodné dejstvo bez minúty rovnú hodinu. Vzájomnú bilanciu so súperom upravil na 3:0. Nasadená dvojka pavúka sa pobije o finále s lepším z dvojice Masur-Hassan.

12:05 - Piatok sa na Wimbledone podľa predpovedí bez dažďa neobíde a určite sa nezačne hrať o 12:00 SEČ. Organizátori posunuli začiatok o hodinu neskôr na 13:00 SEČ. Iba dva najväčšie kurty sú vybavené zaťahovacími strechami.

09:05 - V piatok to bude v dvojhrách na Wimbledone naozaj nabité, keď sa na centrálnom kurte predstavia Carlos Alcaraz a Jannik Sinner. V ženskej časti žrebu nastúpi druhá nasadená Coco Gauffová proti domácej obľúbenkyni Sonay Kartalovej, pričom Maria Sakkariová sa stretne so zlepšujúcou sa Emmou Raducanuovou.

09:00 - Jozef Kovalík bude od 11:00 miernym favoritom vo štvrťfinále antukového challengeru v nemeckom Karlsruhe. Slovenská singlová jednotka narazí na domáceho Rudolfa Mollekera, s ktorým má pozitívnu vzájomnú bilanciu 2:0.

08:55 - Síce nie v dvojhrách žien a mužov, ale Slovensko bude mať svojich zástupcov aj počas piatkového programu Wimbledonu. Terezu Mihalíkovú čaká 2. kolo štvorhry žien spoločne s domácou Britkou Oliviou Nichollsovou, duo sa postaví poľsko-americkému páru Linettová/Stearnsová (najskôr od 13:30). Vo finále dvojkolovej kvalifikácie sa o miestenku do hlavnej fázy dievčenského Wimbledonu pobije od 11:30 šiesta nasadená Mia Pohánková proti Nemke Valentine Steinerovej.