Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bale naberá pred Katarom kondíciu. Chýba mu plná minutáž

Bale naberá pred Katarom kondíciu. Chýba mu plná minutáž
Bale naberá pred Katarom kondíciu. Chýba mu plná minutážProfimedia
Kapitán Walesu pracuje na tom, aby bol v plnej kondícii. "Je to na dobrej ceste," uviedol Gareth Bale (33).

Bývalý futbalista Realu Madrid sa v lete po deviatich rokoch presunul z hlavného mesta Španielska do americkej MLS. S tímom Los Angeles FC sa dohodol na dvanásťmesačnom kontrakte s ročnou opciou.

Jeho príchod spôsobil v zámorí veľký ohlas. Niet sa čomu diviť, keďže skúsený matador získal s "bielym baletom" päťkrát trofej Ligy majstrov a trikrát ligový titul. Fanúšikovia si podobné kúsky, aké predvádzal v Španielsku, sľubovali od neho aj na novej adrese. 

Ich očakávania Gareth Bale, zatiaľ, nenaplnil podľa predstáv. Už posledné mesiace v Madride neboli z jeho strany ideálne. Na ihrisko sa dostával iba sporadicky, ak vôbec. Proti boli najmä časté zranenia.

"Sme na dobrej ceste, aby som sa dostal na požadovanú úroveň. Snažím sa pracovať naplno a odohrať celých 90 minút toľkokrát, koľko budem môcť. Rozumiem, že sa k tomu dopracujem postupnými krokmi. V posledných rokoch sa mi to príliš nedarilo." 

Od svojho júnového príchodu naskočil vo farbách LAFC do jedenástich zápasov. Z toho sa v základnej zostave objavil len v dvoch prípadoch. Z gólu sa radoval dvakrát. 

Spomínané skutočnosti sú problémom najmä pre národný výber Walesu, v ktorom patrí Bale k najväčším lídrom tímu. V úspešnom finále baráže proti Ukrajine (1:0) ju v júni doviedol na prvé majstrovstvá sveta v 64-ročnej histórii klubu.

"Myslím si, že budem na tom oveľa lepšie. Je pravda, že som ešte neodohral celý duel, ale na margo tejto skutočnosti je zameraný môj tréningový plán, aby som to zmenil," povedal 106-násobný reprezentant svojej krajiny novinárom. 

Wales vstúpi v Katare do turnaja 21. novembra zápasom proti USA. Okrem toho sa v skupine B stretnú s Iránom a Anglickom. Ofenzívny futbalista očakáva, že dovtedy nadobudne požadovanú kondíciu.