Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v boji o ME vyzvú nepríjemných Albáncov. Naglič: Treba makať na 120 percent

Kouč upozorňuje na súpera a prístup.
Kouč upozorňuje na súpera a prístup.TASR
Po víťaznom vstupe do tretej fázy predkvalifikácie ME 2025 sa slovenskí basketbalisti pokúsia získať ďalšie dva body do tabuľky skupiny I. V stredajšom domácom stretnutí proti Albánsku to v Leviciach nebude ľahká úloha, ale výber trénera Aramisa Nagliča (57) je odhodlaný pokračovať na úspešnej vlne.

Slováci odštartovali boj o jedno postupové miesto do "riadnej" kvalifikácie úspešne, z Rumunska si po výsledku 69:65 odniesli cenné dva body.

"Bol to dôležitý vstup do predkvalifikácie. Na vlastnej koži sme pocítili, aký kľúčový dokáže byť prvý zápas, čo sme zažili v predchádzajúcej fáze. Určite to bol dobrý úvodný krok, ale nemáme čas oslavovať a treba to potvrdiť v domácich dueloch. Ideme stále s rovnakým sebavedomím. Vieme, že súperi sú určite hrateľní a naším cieľom je postúpiť,“ uviedol rozohrávač Šimon Krajčovič.

Albánsko už má za sebou prvé vystúpenie v skupine I, na domácej palubovke vzdorovalo Rumunsku do poslednej minúty, no napokon prehralo 83:87.

„Výsledok je možno prekvapujúci, ale pri pohľade na priebeh stretnutia je jasné, prečo hrali vyrovnanú partiu. Všetkých upozorňujem, že k stretnutiu s Albánskom musíme pristúpiť maximálne zodpovedne. Je to jediná cesta, ak chceme vyhrávať. Albánsko je veľmi nepríjemný súper. Budeme niečo v našej hre upravovať. Na každého protivníka sa pripravujeme s maximálnou vážnosťou,“ povedal kormidelník slovenského výberu.

Prípadný ďalší úspech by mohol Slovákov opäť o čosi viac priblížiť k hlavnému cieľu - vymaniť sa z predkvalifikačného sita a zarobiť si na konfrontáciu s najlepšími tímami Európy. K tomu je však podľa Nagliča potrebné, aby do každého stretnutia nastúpili jeho zverenci s maximálnou koncentráciou:

„Pre náš tím nie je ani jedno stretnutie ľahké. Ani raz nemôžeme rozmýšľať nad tým, že sme favoritom. Musíme vždy dať do toho maximum, ako to bolo doteraz. Vo všetkých zápasoch, ktoré sme vyhrali, sme makali na 120 percent. V momente, keď si budeme myslieť, že sme hviezdy, respektíve sa s niekým bude ľahko hrať, tak budeme prehrávať.“

Stretnutie Slovenska s Albánskom odvysiela v priamom prenose televízia JOJ Šport.

Termín duelu Slovensko - Albánsko
Termín duelu Slovensko - AlbánskoFlashscore