Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Levice tretí raz po sebe v kvalifikácii LM. Madzin: Ambíciou je ukázať sa v najlepšom svetle

Majstra Slovenska čakajú európske boje.
Majstra Slovenska čakajú európske boje.TASR
Úradujúci šampión Niké Slovenskej basketbalovej ligy Patrioti Levice si tretí rok po sebe zahrá v súťažiach pod hlavičkou Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA). Opäť si vyskúša kvalifikáciu Ligy majstrov a v prípade neúspechu by mal byť súčasťou skupinovej fázy Európskeho pohára FIBA (EP FIBA).

Pri svojej prvej účasti vo FIBA súťažiach v roku 2022 sa Levice dostali do finále kvalifikácie Ligy majstrov a druhej fázy Európskeho pohára FIBA. Pred rokom vypadli vo štvrťfinále o účasť v skupinovej fázy LM a v EP FIBA bola pre nich stopkou úvodná skupina.

"Je veľkou cťou ocitnúť sa v takejto spoločnosti klubov, o to viac, že sa v kvalifikácii Ligy majstrov predstavíme tretí rok po sebe. Nevieme ešte, s kým sa stretneme, avšak kohokoľvek nám žreb prisúdi, bude veľkou výzvou a obrovskou motiváciou ukázať sa v najlepšom svetle," cituje trénera Michala Madzina portál basketliga.sk.

Priamu miestenku v skupinovej fáze LM má vopred istú 28 tímov, o štyri zostávajúce sa pobijú 24 účastníci na štyroch kvalifikačných turnajoch, ktoré by sa mali uskutočniť 16. až 22. septembra. Skupinová fáza odštartuje 1. októbra.

Patrioti spoznajú svojich súperov v stredu 26. júna o 11:00, keď je na programe žreb kvalifikačných turnajov a skupinovej fázy. Ak by sa im nepodarilo prejsť sitom tejto súťaže, tak sa opäť objavia v skupine Európskeho pohára FIBA.