Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Levice prehrali doma s Oradeou, postup v pohári FIBA sa im vzdialil

Levičania nezvládli kľúčový duel o postup zo skupiny.
Levičania nezvládli kľúčový duel o postup zo skupiny.TASR
Basketbalisti Patriotov Levice zakončili sériu domácich stretnutí v J-skupine Európskeho pohára FIBA prehrou 65:82 s rumunskou CSM CSU Oradea. Tento výsledok výrazne znížil ich postupové šance na pokračovanie v súťaži, v tabuľke sa prepadli na tretie miesto s bilanciou dvoch výhier a dvoch prehier. Slovenského zástupcu čaká najbližšie duel v stredu 15. novembra o 19:00, keď sa predstaví na palubovke doterajšieho suveréna skupiny Legie Varšava.

Patrioti Levice – CSM CSU Oradea 65:82 

Prvé minúty dôležitého zápasu boli na oboch stranách hlavne o streleckej nepresnosti, ale aj dobrej defenzíve. Pre Levice sa v prvej štvrtine zápas nevyvíjal dobre a v 7. minúte už prehrávali 2:12. Pozitívnym momentom bola Wheelerova úspešná trojka, po ktorej sa domáca ofenzíva výrazne zlepšila. Hostia z Rumunska mali však vysokú efektivitu a herné sebavedomie, do druhej časti išli za stavu 23:14.

Ďalší priebeh už bol odlišný, s lepším vývojom pre Patriotov. Krok po kroku sa im darilo sťahovať z manka, aj keď Oradea mala dianie na palubovke dlho vo svojich rukách. Mimoriadne vydarený bol záver prvého polčasu, z čiary trestného hodu sa podarilo upraviť skóre na 38:40 z domáceho pohľadu.

Adaway odštartoval druhý polčas pre Levice najlepším možným spôsobom, prvýkrát od začiatku zápasu dostal svoj tím do vedenia – 42:40. Hosťujúci hráči však na to zareagovali 12-bodovou šnúrou a udali tým dianie do ďalších minút. Domácemu tímu chýbalo doskakovanie a Oradea poľahky skórovala z druhých šancí. Odrazilo sa to aj na stave pred záverečnou desaťminútovkou, Levičania prehrávali 50:62. 

Hneď v úvode štvrtej štvrtiny sa šiestimi bodmi v sérii podarilo domácim vykresať ešte nádej na obrat, ale Oradea ich presnou streľbou veľmi rýchlo schladila. To bol kľúčový okamih zápasu, po ktorom si už hostia bezpečne kontrolovali zápas a navyše komfortne navyšovali vedenie.

"Veľmi ťažký zápas. Musím povedať, že Oradea podala veľmi koncentrovaný výkon a športovo asi treba uznať, že v tento večer boli lepší tímom. V momente tretej štvrtiny, keď sme dostali energiou a získanými loptami zápas na svoju stranu, tak som veľmi veril, že by sme mohli ísť do konca. Žiaľ, trvalo to len pár chvíľ, v ktorých sme držali vedenie vo vlastných rukách. Myslím si, že rozhodujúce boli dve trojky v krátkom slede, ktorými išli na dvojciferný rozdiel a vtedy dostali pravdepodobne zápas do svojich rúk. 40 minút sme oddreli," zhodnotil stretnutie kouč Michal Madzin.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore