Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bystrica v Eurocupe bez šance na play-off, podľahla Panathinaikosu

Bystričanky na postup pomýšľať nemôžu.
Bystričanky na postup pomýšľať nemôžu.TASR
Basketbalistky Slávie Banská Bystrica pokračujú v E-skupine Európskeho pohára (Eurocup) v čakaní na prvé víťazstvo. Vo štvrtok prehrali na palubovke gréckeho Panathinaikosu A.C. 64:66 a tento výsledok im zobral už aj teoretickú šancu na účinkovanie v play-off. So súťažou sa tak aktuálny vicemajster Slovenska rozlúči vo štvrtok 30. novembra o 20:00 zápasom proti belgickému Kangoeroes Mechelen.

Panathinaikos A.C. – Banská Bystrica 66:64

Slávia nastúpila v Aténach s odhodlaním vykresať postupovú nádej v Eurocupe a podľa toho vyzerala prvá štvrtina. V ofenzíve sa opierala o kolektívnu hru, v obrane minimalizovala chyby a doskoky pre súpera. Výsledkom bol koncentrovaný výkon a najmä zaslúžené vedenie 20:12 po 10 minútach čistého času.

Druhá štvrtina sa niesla v podobnom duchu, Banská Bystrica si sebavedomo išla za prvým víťazstvom v skupine a keď už domáci Panathinaikos mal nejaký tlak, tak zo strany slovenského tímu prišla bodová odpoveď. Dobrá a kolektívna hra Slávie priniesla dvojciferné vedenie, na polčasovú prestávku sa išlo za stavu 42:30.

Začiatok druhého polčasu už však priniesol odlišný scenár, Panathinaikos nechal zabudnúť na nevydarený výkon a pustil sa do úspešnej stíhacej jazdy. Banská Bystrica sa naproti tomu púšťala do individuálnych akcií, čo pre súpera znamenalo postupné znižovanie manka. Domáca dvojica Alleyneová a Jonesová sa vo veľkej miere postarala o to, že v 8. minúte bolo skóre vyrovnané - 50:50. Bogičevičovej trojka však udržala Sláviu v tesnom vedení pred poslednou 10-minútovkou – 53:50. Grécky tím úspešne otáčal duel na svoju stranu, aj keď Banská Bystrica vzdorovala, čo bolo v jej silách.

Bystričanky okupujú poslednú priečku v tabuľke.
Bystričanky okupujú poslednú priečku v tabuľke.Flashscore

Vo štvrtej štvrtine bola dôležitá každá lopta, nasadenie tímov bolo na vysokej úrovni, keďže v hre boli šance na účasť v play-off. Na začiatku poslednej minúty domáca Alleynová premenila oba trestné hody, ale hneď na to odpovedala úspešným pokusom Mujovičová. Panathinaikos premenil ďalšie trestné hody a Slávia mohla vyrovnať, ale Mujovičová nevyužila ponúknuté trestné hody a domáci tím si následným doskokom postrážil tesnú výhru.