Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bystričanky a Ružomberčanky sa v Európe predstavia doma, Čajky čaká výlet do Gorzówa

Čajky sa pokúsia nájsť recept na poľského favorita.
Čajky sa pokúsia nájsť recept na poľského favorita.TASR
Európsky pohár basketbalistiek sa v stredu 1. novembra preklopí v skupinovej fáze do odvetnej časti. Zatiaľ v najlepšej situácii sa v B-skupine nachádzajú Piešťanské Čajky, ďalší krok k priblíženiu sa k postupu majú pred sebou na palubovke poľského InvestInTheWest Enea Gorzów (19:00). Ďalšie dva slovenské tímy sa pokúsia získať prvé víťazstvo, Banská Bystrica zakončí v E-skupine sériu domácich zápasov proti Besiktasu Istanbul (18:00) a rovnakú ambíciu má v F-skupine MBK Ružomberok proti TTT Riga (18:00).

Úradujúci majster Slovenska hrá proti Gorzówu v EP druhú sezónu po sebe, v doterajších troch prípadoch na neho nenašiel víťazný recept. Naposledy s ním prehral pred domácim publikom 64:77. Túto negatívnu sériu by rád zlomil, úspech by mu výrazne zlepšil postupové vyhliadky.

"Určite si prejdeme veci, ktoré Gorzów hral a pozrieme si chyby, ktoré sme robili v domácom zápase s nimi, aby sme sa ich snažili odstrániť. Bude to veľmi ťažké. Vieme, kde majú kvalitu a sú silní."

"Posnažíme sa to minimalizovať, aby sme boli konkurencieschopní. Bibbyová je kľúčom v ich hre, ale nesústredí sa to len na ňu. Patrí k top hráčkam spolu s rozohrávačkou Jonesovou, celkovo však 5-6 mien má veľkú kvalitu. Nejdeme sa koncentrovať len na jednu, ale v prvom rade sa sústredíme sami na seba, aby sme odohrali čo najlepší zápas," vyjadril sa pre TASR tréner Piešťanských Čajok Peter Jankovič.

Gorzów – PIEŠŤANSKÉ ČAJKY

Vicemajster Niké Extraligy žien sa zatiaľ v skupinovej fáze úspechu nedočkal, preto ak chce ešte oživiť šance na pokračovanie v Eurocupe, musí proti Besiktasu pred svojimi divákmi jednoznačne uspieť. Prvá konfrontácia vyznela jasne v prospech tureckého tímu – 97:69.

"V stredu nás čaká iný súper. Verím, že nás bude viac, že choré a zranené hráčky sa dajú dokopy, bude to pre nás dôležité. Verím, že potešíme divákov dobrým výkonom z našej strany. Budeme chcieť podať lepší výkon ako proti Mechelenu," uviedla pre oficiálnu klubovú webstránku asistentka trénerky Slávie Banská Bystrica Laura van Dalenová.

SLÁVIA BANSKÁ BYSTRICA – Besiktas Istanbul

Hráčky Bystrice zabojujú o prvé víťazstvo v skupine.
Hráčky Bystrice zabojujú o prvé víťazstvo v skupine.TASR

V totožnej pozícii je aj mladý ružomberský kolektív, ktorý je tiež bez víťazstva a sužujú ho absencie kľúčových hráčok. Do mesta pod Čebraťom pricestuje favorizovaná Riga, ktorá ešte v súťaži neprehrala. Pred niekoľkými týždňami uhrali Ružomberčanky na jej palubovke výsledok 56:81.

"Takýto súper už dávno v Koniarni nebol. Ľudia sa majú na čo tešiť. Dúfam, že budeme čo najviac rezistentní voči ich tlaku, pretože hrajú neskutočne fyzicky a tlačia. Veľmi veľa zdvojujú. Rigu sa oplatí vidieť naživo," myslí si kouč Ružomberka Juraj Suja. Súboj v Koniarni odvysiela v priamom prenose športová televízia RTVS: Šport.

MBK RUŽOMBEROK – TTT Riga