Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Domácu sériu odštartovali prehrou. Ružomberčanky nestačili v Eurocupe na Kayseri

Andrea Andělová (Ružomberok) a Damla Gezginová (Kayseri).
Andrea Andělová (Ružomberok) a Damla Gezginová (Kayseri).Profimedia
Basketbalistky MBK Ružomberok odštartovali v Európskom pohári sériu domácich zápasov prehrou. Vo svojom druhom stretnutí F-skupiny nestačili na turecké Bellona Kayseri po výsledku 63:87. Tím trénera Juraja Suju (42) je tak s dvoma prehrami v tabuľke na štvrtej priečke. Vo štvrtok 26. októbra o 18:00 sa "Ruža" opäť predstaví v Koniarni, tentoraz bude jej súperom grécky Olympiakos.

MBK Ružomberok - Bellona Kayseri 63:87

Úvodné momenty stretnutia patrili síce hosťujúcemu Kayseri, keď sa ujal vedenia 7:2, ale Ružomberok sa nezľakol favorizovaného súpera a okamžite vyrovnal stav stretnutia. Oba tímy strieľali s vysokou úspešnosťou, domáca Jackovecová a Jarošová dokonca dostali na malý moment svoj tím do vedenia. Turecký tím postupne ukazoval svoju kvalitu, keď zo stavu 11:12 to v priebehu pár útokov otočil na 23:14 zo svojho pohľadu.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Koncovka ale patrila slovenskému tímu, ktorý bez Urbanovej a Buknovej dokázal upraviť skóre na 19:25 po prvej štvrtine. Druhú časť opäť lepšie odštartoval súper Ružomberka, keď odskočil na dvojciferný počet bodov. Najväčšie starosti robila dvojica Petronytėová a Günayová. Domáce hráčky sa stále snažili udržiavať v hre o úspech, no rozdiel bol čoraz badateľnejší. Prvý polčas sa napokon skončil 29:47.

Po prestávke to Ružomberok zobral do svojich rúk, od prvej sekundy bol lepší na ihrisku a úspešne sa pustil do stíhacej jazdy. Hosťujúce Kayseri nevedelo efektívne ubrániť Jackovecovú s Jarošovou a preto sa podarilo stiahnuť manko po dlhom čase na jednociferné číslo.

Najbližší program ružomberských basketbalistiek.
Najbližší program ružomberských basketbalistiek.Flashscore

Pri nízkom počte strelkýň sa "Ruža" nevzdávala, ale turecký tím si kontroloval svoj náskok. Do poslednej desaťminútovky sa z domáceho pohľadu išlo za stavu 50:65. Vo štvrtej štvrtine mierne opadlo tempo, čo menej vyhovovalo domácemu tímu, ktorý sa útočne zasekol. Kayseri toho naplno využilo a s ľahkosťou rozhodlo o úspechu v Ružomberku.