Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Piešťany chcú v Girone spečatiť postup. Herminjardová: Tímu verím, dáme do toho všetko

Čajky majú všetko vo svojej réžii.
Čajky majú všetko vo svojej réžii.TASR
Piešťanské Čajky čaká rozhodujúce stretnutie v skupinovej fáze Európskeho pohára (Eurocup). Záverečný duel v skupine B na palubovke jasného lídra, španielskej Spar Girona (v stredu 29. novembra o 19:15), rozhodne o tom, či si aktuálny basketbalový majster Slovenska po roku zopakuje účinkovanie v play-off tejto súťaže.

Karty sú pred záverečným kolom rozdané jasne, Girona má istotu prvého miesta v "béčku", keď zatiaľ nenašla premožiteľa, a miestenku do play-off má z druhého miesta istú aj poľský Gorzów. Piešťany momentálne okupujú tretiu priečku s bilanciou dvoch víťazstiev a troch prehier, s aktuálnym skóre sa nachádzajú na pozícii, ktorá zaručuje účasť vo vyraďovacej fáze.

"Ako sme pripravení, sa ešte len uvidí v stredu. Verím, že splníme to, čo si zaumienime. Dúfame, že nám to pomôže v prípade postupu, ale nie je to len v našich rukách. Musíme sa sústrediť hlavne sami na seba, nedívať sa okolo. Všetci vieme, do čoho ideme a o čo hráme, sme tak nastavení," povedal tréner Piešťan Peter Jankovič a pokračoval:

"Poznáme systém a pravidlá súťaže, stále sme na postupovej pozícii. Musíme byť pripravení na to, že budeme hrať na skóre a udržanie nejakého výsledku. Budeme sa o tom baviť, rozoberať to a verím, že sa nám to podarí. Ak by to nevyšlo, minimálne chceme odísť zo zápasu so vztýčenou hlavou." 

Piešťany dobre vedia, o čo hrajú.
Piešťany dobre vedia, o čo hrajú.TASR

Zopakovanie postupu do play-off by bolo pre klub z kúpeľného mesta úspechom, dôležitosť stretu si uvedomujú a podľa toho sa na vystúpenie s Gironou pripravovali. Po reprezentačnej prestávke dokázali vyhrať všetky stretnutia, navyše vo víkendovom súboji s Košicami sa podarilo aj kontrolovať minutáž kľúčových hráčok.

"Vieme, že to bude ťažký a fyzický zápas, ale v prvom meraní síl sme ukázali, že s Gironou vieme hrať. Chceme uspieť, ale k tomu bude potrebný z našej strany veľký výkon. Dôležitá bude koncentrácia na defenzívu, útok už potom príde. Verím tomuto tímu a viem, že dáme do toho všetko," prezradila piešťanská rozohrávačka Evita Herminjardová.

Pred viac ako mesiacom dokázali Čajky v Diplomat aréne favorizovanému španielskemu tímu vzdorovať. Nebyť jednej nevydarenej sekvencie, tak to mohlo dopadnúť lepšie, ako napokon bolo konečné skóre 53:68

Úradujúci šampión Niké Extraligy žien by už mal po dueli s Gironou vedieť, ako to vyzerá s jeho šancami na postup v Európskom pohári, keďže väčšina priamych konkurentov hrá svoje stretnutia v skorších časoch.

"Bojovný a koncentrovaný výkon, energia v každej sekunde. Keby to nešlo podľa našich predstáv, nemôžeme dať dole hlavy, ale bojovať. Možno dve vydarené minúty nám pomôžu k tomu, aby sme si splnili náš sen. Od začiatku bude potrebná veľká koncentrácia, až potom budeme rozmýšľať, či to bolo dobré a stačilo to," načrtol kormidelník Piešťan možnú cestu k úspechu.

Girona - Piešťany (streda, 19:15)

Tabuľka skupiny B.
Tabuľka skupiny B.Flashscore