Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Piešťany priamo do skupinovej fázy Eurocupu. Uvidíme, čo prinesie žreb, vraví Jankovič

Piešťany opäť ovládli ženský basketbal na Slovensku.
Piešťany opäť ovládli ženský basketbal na Slovensku.TASR
Nový ročník Európskeho pohára (Eurocupu), druhej najlepšej ženskej basketbalovej súťaže na starom kontinente, bude mať opäť slovenské zastúpenie. Aktuálny šampión extraligy Piešťanské Čajky má pred žrebom isté miesto v skupinovej fáze.

Klub z kúpeľného mesta sa objavil v 43-člennom zozname s miestenkou v skupinovej fáze. O zostávajúcich päť miest zabojujú kluby v kvalifikácii, súťaž si zahrajú aj neúspešné tímy z kvalifikácie o Európsku ligu (Euroliga). Piešťany sa premiérovo predstavili v Eurocupe v sezóne 2015/16, celkovo si v nej zahrajú siedmykrát. Maximom Čajok je účasť v play-off pred dvoma rokmi, keď nestačili na maďarský Pécs.

"Samozrejme, tešíme sa, že sme sa dostali priamo do skupinovej fázy. Dá sa povedať, že sa to už očakávalo, pretože si myslím, že sme si za posledné obdobie nahrali body do rankingu," uviedol tréner Piešťan Peter Jankovič a dodal:

"Uvidíme, čo nám prinesie žreb. V tomto prípade môžeme dúfať, že to bude niečo pozitívne. Urobíme všetko, aby sme na eurocupovú sezónu boli pripravení a dúfam, že sa nám podarí uhrať aj nejaký dobrý výsledok."

Slovenské šampiónky zabojujú v európskych bitkách.
Slovenské šampiónky zabojujú v európskych bitkách.TASR

Kvalifikácia je na programe 19. a 26. septembra, následne sa skompletizuje zoznam účastníkov skupinovej fázy. Z dvanástich štvorčlenných skupín postupujú vždy dva najlepšie tímy a 8 najlepších z tretích miest. Následne odštartuje play-off, ktoré sa podobne ako skupinová fáza hrá systémom doma-vonku. Žreb nového ročníka Eurocupu sa uskutoční vo štvrtok 18. júla o 11:00 v Mníchove.