Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok ukončil skupinu Eurocupu bez víťazstva, Čajky zostali bez play-off

Peter Jankovič tréner Čajok.
Peter Jankovič tréner Čajok.TASR
Basketbalistky MBK Ružomberok zostali v F-skupine Európskeho pohára (Eurocup) bez víťazstva. Vo svojom záverečnom zápase prehrali na palubovke gréckeho Olympiacosu SFP 46:68. Piešťanské Čajky prehrali vo svojom poslednom zápase B-skupiny na palubovke Spar Girona 45:73. V tabuľke obsadili tretiu priečku s bilanciou dvoch výhier a štyroch prehier, ale vzhľadom na celkové skóre sa im z tejto pozície nepodarilo postúpiť do play-off.

Olympiacos SFP – MBK Ružomberok 68:46

Ružomberku vyšiel nástup do svojho záverečného vystúpenia v tohtoročnej edícii Eurocupu, v prvej polovici prvej štvrtiny dokázal dokonca Olympiacosu bodovo ujsť. V tejto fáze sa opieral slovenský tím o dobrú tímovú hru a produktivitu Jackovecovej. Za stavu 6:11 z domáceho pohľadu prišiel oddychový čas, po ktorom sa dianie na palubovke zmenilo. Olympiacos to zobral do svojich rúk, hlavne Vitolová a Williamsová potiahla družstvo k bodovému úseku 18:2 a vedeniu 24:13 po prvej desaťminútovke. V druhej štvrtine sa hosťom podarilo opäť skonsolidovať svoju hru a svojmu súperovi tak neumožnili navyšovať náskok. Pomohli si úspešnými trestnými hodmi a pri polčasovom skóre 26:27 stále žila šanca na prvé víťazstvo v skupine.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

"Ruža" vstúpila do druhého polčasu ako aktívnejší tím, náskok Olympiacosu dokázala v úvode tretej časti znižovať a približovať svoju nádej na obrat v zápase. Domácemu družstvu sa prirodzene takýto scenár nepozdával, svoje vedenie si bez výraznejších problémov kontroloval a v závere si pomohol. Do poslednej štvrtiny sa teda išlo za stavu 34:52 z ružomberského pohľadu. V záverečných minútach dostali priestor hráčky z lavičky, domáce už ďalšiu drámu nepripustili, keďže stále bojovali o šancu na play-off.

Spar Girona – Piešťanské Čajky 73:45

Na prvé body Girony v zápase Piešťany ešte odpovedali, ale ďalšie minúty prvej štvrtiny boli hlavne o španielskom tíme. Ich podkošová prevaha rezultovala do dvanásťbodovej šnúry, Čajky sa naproti tomu ťažko presadzovali do ich obrany a navyše im to ani "nepadalo" podľa predstáv. Spolu s kombináciou väčšieho množstva chýb z toho bol nepriaznivý stav po prvej časti – 10:22. V rovnakom duchu to pokračovalo aj v druhej desaťminútovke, tvrdá obrana a vysoká strelecká úspešnosť Girony bola pre Piešťany veľkým problémom. Slovenskému majstrovi chýbala dlhšia sekvencia, v ktorej by sa mu darilo. Aj z tohto dôvodu prehrával po prvom polčase 21:42.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Druhý polčas nepriniesol v jeho úvode žiadne strelecké body. Zverenkyne trénera Petra Jankoviča potrebovali čo najrýchlejšie a najvýraznejšie znižovať vysoké manko, aby zostali v hre o prípadný postup do play-off. Táto taktika sa im darila čiastočne napĺňať, keď zlepšili streľbu a svoju hru. Pred poslednou periódou bol z piešťanského pohľadu stav 35:55. V štvrtej štvrtine už bol pre Čajky dôležitý každý útok a strela, ale skóre sa nevyvíjalo podľa ich predstáv. Girona hrala naplno do poslednej minúty, čo pre Piešťany znamenalo stratu aj teoretických nádejí na zopakovanie účasti v play-off.