Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec Levíc v kvalifikácii Ligy majstrov, nezvládli duel s Kalevom

Levičania budú účinkovať v pohári FIBA.
Levičania budú účinkovať v pohári FIBA.TASR - František Iván
Kvalifikačná cesta basketbalistov klubu Patrioti Levice sa v Lige majstrov skončila v semifinále. V tzv. majstrovskej vetve prehrali s estónskym Kalev/Cramo 76:84 a nezahrajú si tak skupinovú fázu.

BC Kalev/Cramo – Patrioti Levice 84:76 

/Kalev postúpil do finále kvalifikácie LM/

Prvé minúty boli v znamení početných streleckých nepresností. O čosi lepší úvod mali Levičania, Terins im zabezpečil mierne vedenie. Ako sa aj očakávalo, bol to odlišný basketbal, Kalev hral oveľa rýchlejšie a tvrdšie, s čím mali Patrioti s pribúdajúcimi minútami starosti. Súper chytil dianie na palubovke do svojich rúk a šnúrou 20:2 na prelome prvej a druhej štvrtiny razom výraznejšie odskočil.

Zverenci trénera Michala Madzina museli hľadať recept na agresívnu obranu súpera a jeho tlak, s čím sa čiastočne vyrovnali, keď úsekom 11:1 stiahli na rozdiel siedmich bodov – 25:32. Kalev následne zareagoval oddychovým časom a veci vrátil do normálu. Navyše, v druhej štvrtine za sebou skóroval s klaksónom, upravoval tým na polčasových 31:44 z pohľadu slovenského tímu.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Estónsky tím nepoľavil po prestávke v nastavenom trende, hralo sa na hranici dovolených pravidiel a došlo aj k iskrivým momentom. Levice sa s tým vyrovnali, krok po kroku sa vracali do zápasu, až stiahli na rozdiel útoku – 48:51. Momentum bolo na ich strane, ale hneď ich schladil bývalý hráč, Kauikainen zabezpečil pre Kalev stav 61:49 pred záverečnou 10-minútovkou. V nej ešte Patrioti živili nádej na obrat, ale ich semifinálový súper si skúsene strážil pokračovanie na kvalifikačnom turnaji. Rozhodujúce strely opätovne premenili ex-hráči Levíc Kurbas a Kaukiainen.

Na jeseň čaká majstra Slovenska opäť účinkovanie v Európskom pohári FIBA, v B-skupine budú ich súpermi španielska Casademont Zaragoza, turecký Bursaspor Info Yatirim a víťaz kvalifikačného dvojzápasu medzi cyperskou Anorthosis Famagusta a maltskou Visit Malta Starlites Naxxar.