Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sen o Lige majstrov sa rozplynul. Levickí Patrioti nestačili na Larnaku

Tréner Patriotov Michal Madzin.
Tréner Patriotov Michal Madzin.TASR
Basketbalisti Patriotov Levice skončili na kvalifikačnom turnaji Ligy majstrov už vo štvrťfinále, nad ich sily bola cyperská Petrolina AEK Larnaka, s ktorou prehrali 66:74. Úradujúci majster Slovenska zostáva v pohárovej Európe, na jeseň sa predstaví v skupinovej fáze Európskeho pohára.

V J-skupine si zahrá proti rumunskej CSM SCU Oradea, poľskej Legii Varšava a víťazovi kvalifikačného turnaja Európskeho pohára FIBA, ktorého sa zúčastní Kataja Basket z Fínska, Boras Basket zo Švédska a BC Černomorec Burgas z Bulharska.

Patrioti Levice – Petrolina AEK Larnaka 66:74

Levičanom nevyšiel úvod do súboja o pokračovanie na turnaji v Turecku a sne o účasti v skupine Ligy majstrov. Strelecky sa trápili, Larnaka toho naplno využívala a veľmi rýchlo si urobila pevnú pôdu pod nohami. Veľké starosti im robil Hunt, no najviac problémov mali Patrioti hlavne sami so sebou. Nervozita ovládla ich hru, zahodených 16 pokusov z poľa prinieslo šokujúce skóre po prvej štvrtine 0:20.

Až v 11. minúte, po úspešných trestných hodov Howarda, zmazal majster Slovenska nulu z počtu nastrieľaných bodov. Celkovo urobili 7-bodovú šnúru a razom bol aj iný tím na palubovke, ale Larnaka odpovedala v podstate totožnou mincou. Herne to už bolo z levickej strany oveľa lepšie, aj držali krok s cyperským šampiónom, ale manko bolo príliš vysoké. Prvý polčas prehral napokon 22:45.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Prestávka zverencom trénera Michala Madzina evidentne pomohla, zo šatní prišlo úplne vymenené družstvo, hlavne sebavedomejšie a strelecky aktívnejšie. Levice razom boli na palubovke dominantným tímom a Kneževič zavelil k tomu, aby zostala šanca postup čo najdlhšiu dobu živá. Manko na Larnaku sa dokonca podarilo stiahnuť na 10-bodový rozdiel, do poslednej časti sa išlo za stavu 43:53.

Tlak slovenského zástupcu pokračoval aj na začiatku štvrtej štvrtiny, v 3. minúte sa Howardovi podarilo trojkou upraviť na 53:56 a následne Bachan mal možnosť dokonca vyhrať. Cyperčania sa ale dôležitých momentov nezľakli, keď potrebovali, tak prišli z ich strany body a tým rozhodli o tom, že Levičania idú z Turecka domov už po prvom stretnutí.