Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Austrálčania proti USA takmer zmazali obrovské manko. Dobrá lekcia, vraví kouč favorita

Josh Giddey (v žltom) zaznamenal v zápase 17 bodov.
Josh Giddey (v žltom) zaznamenal v zápase 17 bodov.AFP
Basketbalisti USA vyhrali aj druhý zápas v príprave na olympijský turnaj. Favorizovaný tím zložený z hviezd NBA porazil v pondelok v Abú Zabí Austráliu 98:92. Zverenci trénera Stevea Kerra (58) viedli v tretej štvrtine až o 24 bodov, ale ich náskok sa v závere znížil iba na štyri body.

USA - Austrália 98:92

"Pod košom sme odovzdali súperovi množstvo bodov. Je to pre nás dobrá lekcia. Lepšie je dostať ju teraz ako neskôr. Bude užitočné pozrieť si tento zápas znovu. Austrália si však zaslúži veľké uznanie. Boli skvelí, bojovali, hrali veľmi fyzicky. Na konci to naozaj zdramatizovali," povedal tréner Američanov Kerr.

Austrálčan Jock Landale bol najlepším strelcom duelu, pivot Houstonu zaznamenal 20 bodov. O tri body menej zaknihoval jeho krajan a rozohrávač Chicaga Josh Giddey. Američanov ťahal Devin Booker so 16 bodmi, Anthony Edwards ich dal o dva menej.

Rovnako ako pri predchádzajúcom víťazstve 86:72 nad Kanadou v Las Vegas nehral Kevin Durant pre zranenie lýtka. Američania sa v stredu v Abú Zabí stretnú so Srbskom.