Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boston má na dosah tretie semifinále NBA po sebe, Oklahoma vyrovnala sériu s Dallasom

Jaylen Brown zaznamenal 27 bodov.
Jaylen Brown zaznamenal 27 bodov.Profimedia
Basketbalisti Bostonu sú blízko tretieho postupu do semifinále NBA za sebou. Nad Clevelandom vedú už 3:1 na zápasy. V pondelok zvíťazili na palubovke Cavaliers a na zisk posledného bodu majú tri pokusy. Naopak séria medzi Oklahomou City a Dallasom je vyrovnaná 2:2, potom čo Dallas nevyužil domáceho prostredia a prehral.

Cleveland - Boston 102:109

/stav série: 1:3/

Cleveland nastúpil bez svojej hviezdy Mitchella, pretože má problémy s lýtkom. Boston sa to snažil využiť a išiel za víťazstvom. Na začiatku štvrtej štvrtiny viedol už o 15 bodov. Cavaliers sa však nemienili vzdať a pod vedením rozohrávača Garlanda dokázali v závere znížiť rozdiel na päť bodov. Celtics si však víťazstvo vziať nenechali a nápor domácich ustáli.

"Hráči do toho dali všetko a donútili favorita hrať naplno až do konca. Som na nich hrdý. Síce to nakoniec nevyšlo, ale hrali sme dobre," povedal tréner Clevelandu J.B. Bickerstaff.

Garland zaznamenal 13 zo svojich 30 bodov v poslednej štvrtine a bol najlepším strelcom domácich. Hostí ťahali tradične Tatum s 33 bodmi a 11 doskokmi a Brown s 27 bodmi. "Nie je lepší pocit ako vyhrať v play-off na ihrisku súpera. Teraz je čas vrátiť sa domov a dať našim fanúšikom dôvod na radosť," povedal Tatum.

Dallas - Oklahoma 96:100

/stav série: 2:2/

Oklahoma City prehrávala v Dallase na začiatku druhého polčasu o 14 bodov, ale zápas dokázala otočiť. Bolo to najmä vďaka veľmi dobrej obrane, ktorá zastavila obe opory Mavericks. Kyrie Irving zaznamenal len 9 bodov a najlepší strelec sezóny Luka Dončič len 18, ku ktorým pridal 12 doskokov a 10 asistencií. Dallasu to však nestačilo.

Káder Thunder totiž v závere zápasu potiahli Williams a Gilgeous-Alexander a doviedli tím k obratu. Kľúčové boli dva koše Williamsa minútu pred koncom, ktoré dali Oklahome vedenie o päť bodov. Dallas ešte mohol 10 sekúnd pred záverom vyrovnať, ale Dončič premenil len jeden trestný hod a hostia si už potom výhru ustrážili.