Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bucks sú majstrami Centrálnej divízie, Williams rozhodol pol sekundy pred záverom

Oklahoma zvládla kľúčovú bitku.
Oklahoma zvládla kľúčovú bitku.Profimedia
Desať súbojov protagonistov z NBA opäť ponúklo zaujímavé boje o strategické postavenia v tabuľke. Titul v Centrálnej divízii si zabezpečil káder Milwaukee, k čomu výrazne dopomohol Jrue Holiday (32). Dráma v Oklahome našla svojho víťaza až v posledných desatinách zápasu.

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 136:149

Najlepší tím celej ligy zavítal na palubovku mužstva z dvanásteho miesta Východnej konferencie. Počas celého duelu domáci káder síce držal krok s favoritom, ale nedokázal vyhrať ani jednu štvrtinu.

V drese hostí zažiaril skvelým vystúpením Jrue Holiday, ktorý nastrieľal 51 bodov a doplnil to ôsmimi doskokmi aj asistenciami. Jeho kolega a líder tímu Giannis Antetokounmpo zaknihoval triple-double za 38 bodov, 17 doskokov a tucet asistencií. Na tabuľkovom postavení oboch celkov sa po súboji nič nezmenilo. Bucks si piaty raz v rade zaistili titul v Centrálnej divízii.

Brooklyn Nets - Houston Rockets 123:114

New York Knicks - Miami Heat 101:92

Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 116:108

Dallasu bojujúcemu o prvú desiatku západu vyšiel vstup do stretnutia so 76ers, keď prvú časť merania síl vyhral o deväť bodov. Následne sa však režisérskej taktovky ujali hostitelia a hosťom sťažili cestu za ich vytúženým cieľom.

Podobné výkony predviedli hviezdy oboch kádrov. Ťahúň Philadelphie Joel Embiid sa prezentoval 25 bodmi, opora Mavericks Luka Dončič si stihol pripísať o jeden bod menej. Hostia vo svojej bitke o desiatu priečku strácajú paru - z ostatných šiestich zápasov prehrali až päť.

Chicago Bulls - Los Angeles Lakers 110:121

Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 132:141

Oklahoma City Thunder - Detroit Pistons 107:106

Neúspech Dallasu využila Oklahoma, ktorá má pred koncom základnej časti totožnú ambíciu ako Mavericks. Hostiteľ duelu sa ale poriadne natrápil s beznádejne posledným mužstvom celej NBA. Na dôležitom triumfe sa najviac podieľal 27-bodový Jalen Williams, ktorý sa stal strojcom výhry až pol sekundy pred koncom.

Basketbalisti Detroitu vôbec nezažívajú vydarenú sezónu a na svoje konto si pripísali už 60. prehru, ich posledný premožiteľ uzatvára chvost najlepšej desiatky Západnej konferencie.

San Antonio Spurs - Utah Jazz 117:128

Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 80:120

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 107:100